Η οδυνηρή εμπειρία κολυμβητή με μωβ μέδουσα – Η σόδα δεν βοήθησε πολύ

Την επώδυνη εμπειρία που είχε με μωβ μέδουσα περιγράφει ένας κολυμβητής, ο οποίος χρειάστηκε νοσοκομείο, καθώς η σόδα και η αλοιφή με κροτιζόνη δεν τον βοήθησαν πολύ.

Ο Άγγελος Κούτρας ανήρτησε στο Facebook την οδυνηρή εμπειρία που είχε το μεσημέρι της Κυριακής στη διάρκεια κολυμβητικής άσκησης ανοιχτής θαλάσσης στην παραλία Δελφίνι.

Η εμπειρία με μωβ μέδουσα και η σόδα

«Παρότι κολυμπώ καθημερινά μεγάλες αποστάσεις σε παραλίες με βορεινά ρεύματα με κατάλληλο εξοπλισμό (γυαλάκια με καλή ευκρίνεια) δεν μπόρεσα να διακρίνω μία μεγάλη μέδουσα (Pelagia noctiluca). H επαφή με το αριστερό μου χέρι ήταν οδυνηρή. Αναγκάστηκα να κολυμπήσω προς την ακτή. Η κορτιζονούχος αλοιφή και η σόδα δεν βοήθησε πολύ.
Ο Θανάσης ο Κρίνος με το χιούμορ που τον διακρίνει δεν με άφησε να πάρω την μότο μου, με οδήγησε στο Νοσοκομείο (με το υπερσύγχρονο ραλί αυτοκίνητό του), η ενδοφλέβια κορτιζόνη , το αντισταμινικό, παυσίπονα και με τοπικά σπρεϊ και παγοκύστη, βελτίωσε την κλινική κατάστασή μου, (τοπική αλλεργία με οίδημα, νευραλγία ημιθωρακίου, ταχυκαρδία, χαμηλό PO2). Σας πληροφορώ, ότι η επαφή της παραλυτικής νευροτοξίνης της μέδουσας με παιδί, νεαρό άτομο ή υπερήλικα με υποκείμενα νοσήματα προφανώς θα είχε σε αυτούς σοβαρότερα αποτελέσαματα.

Προσοχή λοιπόν! Ευχαριστώ εκτός από τον Θανάση Κρίνο τον ειδικευόμενο ιατρό Γιώργο Χαλαβαζή και τη νοσηλεύτρια Στεφανία Συροπούλου για τις άμεσες υπηρεσίες τους».

Δείτε εδώ τις νεότερες καταγραφές για την εμφάνιση των μωβ μεδουσών

Διαβάστε επίσης

5 εύκολοι τρόποι για να χάσετε 5 κιλά πριν από τον γάμο σας

Πλεύρης – κορωνοϊός: 140 οι διασωληνωμένοι ασθενείς, αναμενόμενη αύξηση θανάτων

Πλατφόρμα για Προσωπικό Γιατρό: 11 ερωτήσεις και απαντήσεις – Από το απόγευμα οι εγγραφές πολιτών

Οδηγός για σωματική άσκηση μετά από χειρουργική επέμβαση – Τι δεν πρέπει να κάνετε

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.