5 εύκολοι τρόποι για να χάσετε 5 κιλά πριν από τον γάμο σας

Το άγχος για να χάσετε κιλά πριν τον γάμο σας, είναι κυρίαρχο πια στη ζωή σας και το αποτέλεσμα είναι ότι παρα τις προσπάθειες σας η ζυγαριά δεν σας κάνει χαρούμενους.

Προβλέπεται ότι το 2022 θα γίνουν οι περισσότεροι γάμοι, καθώς η πανδημία έχει περιοριστεί και τα έντονα περιοριστικά μέτρα είναι παρελθόν. Έτσι πολλοί και πολλές προσπαθούν να χάσουν βάρος πριν από τη μεγάλη μέρα.

Τα καλά νέα είναι ότι ακόμη και αν έχετε περιορισμένο χρονοδιάγραμμα μέχρι το γάμο, είναι ακόμα δυνατό να χάσετε βάρος γρήγορα και με ασφάλεια, ακόμα και 10 κιλά. “Τυπικά η απώλεια βάρους είναι η απώλεια ενός έως δύο κιλών την εβδομάδα. Δουλεύοντας με πειθαρχία για ενάμιση μήνα, θα μπορούσατε να χάσετε έως και 6 κιλά”, λέει στο eatthis.com η Jeanette Kimszal, RDN, NLC, ειδική στην εκπαίδευση διατροφής. «Η απώλεια βάρους δεν χρειάζεται να είναι δύσκολη όταν εστιάζετε στους στόχους σας».

Ρίξτε μια ματιά σε αυτές τις πέντε απλές συμβουλές για να χάσετε 5 κιλά ή περισσότερα πριν τον γάμο.

1. Τρώτε περισσότερα λαχανικά και φρούτα

Μια στρατηγική «για να χάσετε βάρος είναι να αυξήσετε την κατανάλωση λαχανικών και φρούτων για να σας βοηθήσουν να έχετε περισσότερες διαιτητικές ίνες, οι οποίες θα σας βοηθήσουν να παραμείνετε χορτάτοι για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και να επηρεάσουν θετικά την υγεία του εντέρου σας», λέει. «Όταν αισθάνεστε πιο χορτάτοι, είναι λιγότερο πιθανό να φάτε».
«Η προσθήκη τουλάχιστον μίας μερίδας λαχανικών σε κάθε γεύμα θα βοηθήσει στην αύξηση της πρόσληψης φυτικών ινών και θρεπτικών συστατικών», λέει, τονίζοντας ότι αυτό μπορεί να βοηθήσει στην απώλεια βάρους .

2. Γεύματα εστιατορίου

Ένας απλός τρόπος για να χάσετε βάρος και κιλά πριν από την ημέρα του γάμου σας είναι να σταματήσετε να τρώτε έξω σε εστιατόρια τις τελευταίες 30 ημέρες πριν από τον γάμο σας. “Αυτό είναι εξαιρετικά αποτελεσματικό για την απώλεια βάρους, καθώς το φαγητό έξω προσθέτει μια τεράστια ποσότητα θερμίδων και νατρίου χωρίς να το καταλάβετε”, λέει. «Με τη μείωση της συχνότητας που τρώτε έξω, μειώνετε την ποσότητα της κατακράτησης αλατιού και των θερμίδων για να παραμείνετε σε έλλειμμα θερμίδων και να βοηθήσετε τη ζυγαριά να υποχωρήσει».

3. Εστιάστε στην πρωτεΐνη

«Ένας τρόπος για να χάσετε βάρος είναι να ελέγχετε πόση πρωτεΐνη λαμβάνετε», λέει, σημειώνοντας ότι πρέπει να στοχεύετε να έχετε άπαχη πρωτεΐνη σε κάθε γεύμα.

Για να παραμείνουν σε φόρμα ή να χάσουν βάρος, οι άνδρες που ασκούνται για 45 λεπτά τρεις έως πέντε ημέρες την εβδομάδα χρειάζονται περίπου 0,45 γραμμάρια ανά κιλό και οι γυναίκες με το ίδιο επίπεδο δραστηριότητας χρειάζονται 0,35 γραμμάρια ανά κιλό.

4. Σταματήστε να πίνετε αναψυκτικά

Όχι μόνο είναι απίστευτα κακό για την υγεία σας, αλλά καταστρέφει και τη μέση σας. «Το να κόψετε τα αναψυκτικά και άλλα ζαχαρούχα ποτά, ακόμα και τα διαίτης, μπορεί να σας βοηθήσει να χάσετε βάρος», αναφέρει.
«Πολλοί άνθρωποι στρέφονται σε αναψυκτικά διαίτης για απώλεια βάρους, αλλά μπορούν να έχουν το αντίθετο αποτέλεσμα», λέει η πιστοποιημένη από το διοικητικό συμβούλιο ειδικός για την παχυσαρκία Sylvia Gonsahn-Bollie, MD, επικεφαλής ιατρός στο Embrace You Weight & Wellness.

5. Τρώτε προσεκτικά και αργά

Τέλος, η αξιολόγηση της πείνας σας σε μια κλίμακα 1-10 πριν φάτε μπορεί να σας βοηθήσει να χάσετε βάρος γιατί σας αναγκάζει να σταματήσετε και να σκεφτείτε εάν το σώμα σας πεινάει πραγματικά ή εάν βαριέστε και θέλετε φαγητό», συμβουλεύει. «Αυτό διευκολύνει την απώλεια βάρους μειώνοντας την ποσότητα και το πόσο συχνά τρώτε».
Ενώ τρώτε, μασάτε αργά, για να δώσετε την ευκαιρία στον εγκέφαλό σας να δώσει το σήμα κορεσμού.

Θυμηθείτε, η προοπτική είναι το κλειδί. “Μην αφήνετε την απώλεια βάρους να είναι ο τελικός σας στόχος. Εστιάστε στο πώς νιώθετε. Νιώθετε ότι είστε πιο ενεργητικοί όταν σηκώνεστε; Αυτό είναι το πιο σημαντικό”, καταλήγει. Και την ημέρα του γάμου σας, το να αισθάνεστε γεμάτοι ενέργεια και ενθουσιασμό είναι πολύ πιο σημαντικό από ό,τι εάν στριμωχτείτε σ’ ένα μικρότερο μέγεθος κοστουμιού ή νυφικού.

Διαβάστε επίσης

Οδηγός για σωματική άσκηση μετά από χειρουργική επέμβαση – Τι δεν πρέπει να κάνετε

Προσωπικός γιατρός: Με κενά και προβλήματα άρχισαν οι εγγραφές

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.