Πλεύρης: Δεν υπάρχει λόγος να επιστρέψουμε σε μέτρα – Αναμενόμενη η αύξηση κρουσμάτων 

Λογικη, αναμενόμενη και ελεγχόμενη, χαρακτήρισε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, την αύξηση κρουσμάτων κορονοϊού στη χώρα μας,  τονίζοντας ότι «άρση μέτρων έχουν κάνει όλες οι χώρες».

«Λογικό ήταν να έχουμε αύξηση των κρουσμάτων όχι μόνο λόγω της άρσης των μέτρων αλλά και επειδή ο κορονοϊός κινείται με κύματα. Όπου έχουμε κύμα όπως στην Πορτογαλία είχε κρούσματα αλλά όχι αύξηση στους θανάτους. Έχουμε αύξηση στις νοσηλείες που είναι απολύτως ελεγχόμενη ενώ στους σκληρούς δείκτες όπως οι διασωληνώσεις είμαστε σε διψήφιο νούμερο» είπε χαρακτηριστικά στην ΕΡΤ το πρωί της Τετάρτης, ο υπουργός Υγείας.

Πλεύρης: Δεν υπάρχει λόγος να επιστρέψουμε σε μέτρα- Αναμενόμενη η αύξηση κρουσμάτων 

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο λήψης μέτρων ο Θάνος Πλεύρης απάντησε ότι «δεν υπάρχει λόγος αυτή τη στιγμή να επιστρέψουμε στα μέτρα. Μας απασχολούν τα μέτρα αλλά σε συνδυασμό με την πίεση».

Όσον αφορά τον υπερδιπλασιαμό των κρουσμάτων το τελευταίο 24ωρο ο υπουργός Υγείας παρατήρησε, ότι «είχαμε πολλά περισσότερα τεστ και αυτό είναι λογικό γιατί έχουμε μεγάλο αριθμό τουριστών και άρα κινητικότητας του ιού».

Υπενθύμισε παράλληλα, ότι «τα μέτρα έχουν αρθεί ως υποχρεωτικά αλλά υπάρχει η σύσταση για χώρους σε συνωστισμό ειδικά για τους πιο ευάλωτους. Επειδή δεν υπάρχει το διοικητικό πρόστιμο δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει η σύσταση για τήρηση των μέτρων».

Φάση συνύπαρξης με τον ιό 

Για τη συνέχεια της πανδημίας και το τι μπορεί να συμβεί από το φθινόπωρο ο Θάνος Πλεύρης είπε ότι «έχουμε μπει στη φάση συνύπαρξης με τον ιό επειδή η ιστορία των πανδημιών δείχνει ότι γίνονται πιο μεταδοτικές αλλά λιγότερο θανατηφόρες». «Παρακολουθούμε την πίεση, Μέτρα μπορεί να υπάρχουν αλλά δεν θα παραπέμπουν σε οριζόντια όπως στις προηγούμενες φάσεις» πρόσθεσε ο υπουργός Υγείας.

Όπως υπογράμμισε ο κος Πλεύρης, «προφανέστατα αν η πορεία του κορονοϊού δείξει ότι θα υπάρξει πίεση στο σύστημα υγείας θα είμαστε έτοιμοι αλλά θέλω να πιστεύω ότι η πορεία της πανδημίας θα φέρει πίεση αλλά δεν θα οδηγήσει σε μέτρα όπως αυτά που εφαρμόσαμε στο παρελθόν».

Διαβάστε επίσης 

Τρομάζει η αύξηση των κρουσμάτων – Θα υπάρξουν νέα μέτρα μέσα στο καλοκαίρι;

Λύματα: Αύξηση 237% του ιικού φορτίου στην Κρήτη

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.