Επιστολή ΙΣΑ στον Θ. Πλεύρη, για το νέο σύστημα παραπομπών

Διευκρινίσεις αναφορικά με την υπουργική απόφαση για το νέο σύστημα παραπομπών ζητά ο ΙΣΑ, με επιστολή του, προς τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη.

Ειδικότερα, στην επιστολή του ΙΣΑ αναφέρονται τα εξής:

«Επειδή από τις οικείες ρυθμίσεις δεν είναι απολύτως σαφές παρακαλούμε για την έγκυρη ενημέρωση των μελών μας, με εγκύκλιο σας, να διασαφηνίσετε αφενός αν ως ”προσωπικός ιατρός” μπορεί να οριστεί και ιατρός μη συμβεβλημένος με τον ΕΟΠΥΥ και αφετέρου αν παρά το χαρακτηρισμό τού προσωπικού ιατρού ως ”πύλη εισόδου”, ο πολίτης έχει τη δυνατότητα άμεσης και ευθείας πρόσβασης σε οιονδήποτε ειδικό ιατρό της επιλογής του, χωρίς προηγούμενη παραπομπή από τον προσωπικό ιατρό», καταλήγει η ανακοίνωσή.

ΙΣΑ: Να διασφαλιστεί η ισοτιμία της ιατρικής υπογραφής

Στο μεταξύ, επιστολή και στον υπουργό Δικαιοσύνης κ. Κώστα Τσιάρα, απέστειλε ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, με την οποία εκφράζει την αντίθεση του, σχετικά με προτεινόμενη διάταξη, σε Σχέδιο νόμου που κατατέθηκε στη Βουλή, στην οποία απαιτείται, για πρώτη φορά, ο σοβαρός λόγος υγείας ως λόγος αναβολής να αποδεικνύεται από ιατρική πιστοποίηση δημόσιου φορέα ή πιστοποιητικό νοσηλείας από ιδιωτικό θεραπευτήριο.

Παράλληλα, για το θέμα επικοινώνησε με τον Υπουργό Δικαιοσύνης, ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης, ο οποίος ζήτησε να τροποποιηθεί η εν λόγω διάταξη, προκειμένου να διασφαλιστεί η ισοτιμία της ιατρικής υπογραφής. Ο Υπουργός Δικαιοσύνης, διαβεβαίωσε τον Πρόεδρο του ΙΣΑ ότι θα γίνουν οι αναγκαίες τροποποιήσεις για να διασφαλιστεί ότι δεν πρόκειται να θιγούν όσοι γιατροί λειτουργούν στο πλαίσιο της ιατρικής δεοντολογίας. Σημειώνεται ότι για τη συγκεκριμένη διάταξη εξέφρασε την έντονη αντίθεση της και η Ολομέλεια των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας με επιστολή της που απέστειλε στον ΙΣΑ.

Διαβάστε επίσης 

Αύξηση συμμετοχής σε φάρμακα, εξετάσεις και νοσήλια για τους πολίτες που δεν εγγραφούν σε προσωπικό γιατρό

Το Πατριαρχείο «έδωσε» τον Τσιόδρα, η Ράπτη ξεκινά προεκλογική εκστρατεία και ο Πλεύρης υπερνομοθετεί

Έκθεση ΠΟΥ για ψυχική υγεία : Κατακόρυφη αύξηση σε κατάθλιψη και άγχος, έφερε η πανδημία

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.