Τριήμερη απεργία των εργαστηριακών γιατρών του ιδιωτικού τομέα έως το Σάββατο

Τριήμερη απεργία των εργαστηριακών γιατρών του ιδιωτικού τομέα ξεκίνησε σήμερα Πέμπτη και οι ασθενείς θα αντιμετωπίσουν καθυστερήσεις και αναβολές στα ραντεβού για εξετάσεις.

Οι εργαστηριακοί και κλινικοεργαστηριακοί γιατροί των ιδιωτικών δομών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (διαγνωστικά εργαστήρια, πολυϊατρεία, κ.α.) εξήγγειλαν πανελλαδική απεργία, από τις 26 έως τις 28 του μήνα, διαμαρτυρόμενοι για τις υποχρεωτικές επιστροφές (clawback) που επιβάλλονται από τον ΕΟΠΥΥ.

Η μη εξυπηρέτηση σημαίνει παραβίαση της σύμβασης, λέει ο Θ. Πλεύρης για την απεργία

Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης έχει δηλώσει πάντως πως μη εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων από τους συμβεβλημένους παρόχους σημαίνει παραβίαση των όρων της σύμβασης και θα εφαρμοστούν όλες οι κυρώσεις που προβλέπονται σε αυτήν.

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ) και οι Ιατρικοί Σύλλογοι όλης της χώρας, στηρίζουν τα αιτήματα και τις δράσεις των εργαστηριακών και κλινικοεργαστηριακών ιατρών, σύμφωνα με τις πάγιες θέσεις του ΠΙΣ και τις αποφάσεις της γενικής συνέλευσης, στις 14 Απριλίου.

Ο ΠΙΣ και οι πρόεδροι των Ιατρικών Συλλόγων όλης της χώρας καλούν για καθολική συμμετοχή στις κινητοποιήσεις και επιπλέον ζητούν την υποστήριξη και των κλινικών ιατρών στον αγώνα των συναδέλφων τους.

Διαβάστε επίσης

Αναζητούνται διαγνωστικά τεστ και θεραπείες για την ευλογιά των πιθήκων – Πότε έρχονται αντιδραστήρια στην Ελλάδα

ΕΟΔΥ: Δύο νέα πιθανά περιστατικά οξείας ηπατίτιδας σε μικρά παιδιά στην Ελλάδα

Ο μηνιαίος μισθός του προσωπικού γιατρού – Είναι σοβαρά χρήματα, λέει ο Θ. Πλεύρης

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.