Ο μηνιαίος μισθός του προσωπικού γιατρού – Είναι σοβαρά χρήματα, λέει ο Θ. Πλεύρης

Ο μηνιαίος μισθός του προσωπικού γιατρού, είναι σοβαρά χρήματα, λέει ο Θ. Πλεύρης και εξηγεί ότι θα ανταποκρίνονται στην υπηρεσία που παρέχουν. Ο προσωπικός γιατρός θα πληρώνεται κατά άτομο και ο γιατρός θα μπορεί να έχει ένα εισόδημα ετήσιο γύρω στις 60.000 ευρώ.

Ο μηνιαίος μισθός του προσωπικού γιατρού

«Για τα ελληνικά δεδομένα αυτή τη στιγμή το να συζητάμε για μηνιαίο μισθό από 4 έως 6.000 τον μήνα, γιατί αυτά θα είναι τα ποσά που θα απευθύνονται στον προσωπικό γιατρό, είναι σοβαρά χρήματα γιατί θέλουμε ο γιατρός να αγκαλιάσει το θεσμό, να θελήσει να μπει και να έχουμε και περισσότερες απαιτήσεις από αυτόν», ανέφερε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης μιλώντας το πρωί στον ΑΝΤ1.

«Όταν κάποιον τον αμείβεις με αυτά τα χρήματα, μπορείς να ζητήσεις την πλήρη δωρεάν περίθαλψη, την οποία θέλουμε να διασφαλίσουμε για τον ασφαλισμένο», συνέχισε.

«Η βασική διαφορά που θέλουμε να κάνουμε από το μοντέλο που υπήρχε ως τώρα, είναι αυτό ακριβώς, είπε. Δεν θέλουμε έναν γιατρό για συνταγογράφηση μόνο. Αυτή τη στιγμή στην πραγματικότητα οι γιατροί οι συμβεβλημένοι του ΕΟΠΥΥ σε μεγάλο βαθμό, οι γενικοί γιατροί εξυπηρετούν σε σημαντικό ποσοστό τη συνταγογράφηση πληθυσμού.

Εμείς θέλουμε έναν γιατρό ο οποίος σε πρώτη φάση θα έχει όλο τον ιατρικό φάκελο του ασθενούς, άρα θα ξέρει τον ασθενή. Θα υπάρχει ελεύθερη επιλογή όσων γιατρών θέλουνε βέβαια να συμμετάσχουν. Δεν θα συμμετάσχουν υποχρεωτικά, αλλά είναι ελεύθερη επιλογή. Θα είναι γιατροί των κέντρων υγείας και ιδιώτες γιατροί. Άρα, όλοι οι γενικοί γιατροί σε μια πρώτη φάση και ειδικοί γιατροί».

Ο κ. Πλεύρης ανέφερε ακόμα ότι ο προσωπικός γιατρός «θα πάρει το ιστορικό του ασθενούς και θα έχει και την υποχρέωση να συμπληρώνει τον φάκελο. Θα είναι υποχρεωμένος να τον βλέπει σε τακτικές επισκέψεις και σε οποιαδήποτε έκτακτη περίπτωση θα μπορεί ο πολίτης να απευθύνεται στο γιατρό, να πηγαίνει στο ιατρείο του.

Για κατ’ οίκον περιπτώσεις θα αφορά συγκεκριμένο πληθυσμό που δικαιολογείται η μη μετακίνησή του.

Είναι ο άνθρωπος ο οποίος είναι η πρώτη σου επαφή με το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Δεν αποκλείουμε τον πολίτη. Μπορεί να προσπεράσει αν θέλει τον προσωπικό του γιατρό, δηλαδή να πάει σε ειδικό ιατρό απευθείας, αλλά εμείς του δίνουμε μία παροχή, ότι έναν γενικό γιατρό για οποιοδήποτε θέμα που μπορεί να αφορά είτε κάτι που του συνέβη, είτε κάτι που θέλει να ρωτήσει, είτε για τακτική παρακολούθηση που θέλει να έχει».

Διαβάστε επίσης

Σε έξαρση και φέτος οι μωβ μέδουσες στις ελληνικές θάλασσες – Πρώτες βοήθειες

ΕΟΦ: Ανακαλείται παρτίδα αντηλιακού λόγω ήπιων επιπλοκών

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.