Παρέμβαση Θ. Πλεύρη, στον ΙΣΑ, για το νέο σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας

Τις θέσεις του ΙΣΑ για το νέο σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας συζήτησε το Δ.Σ. του Συλλόγου, με τον Υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη, ο οποίος έκανε παρέμβαση, στο πλαίσιο της συνεδρίασης των μελών του διοικητικού συμβουλίου.

Οι εκπρόσωποι του ΙΣΑ τόνισαν ότι πάγια θέση τους είναι η ελεύθερη επιλογή ιατρού από τον ασθενή και η συμμετοχή όλων των ιατρών, με αμοιβή κατά πράξη και περίπτωση και χωρίς υποχρεωτικό σύστημα παραπομπών.

Επίσης τέθηκε από τα μέλη του Δ.Σ. του ΙΣΑ, το σοβαρό ζήτημα της συνταγογράφησης φαρμάκων και εξετάσεων στους ανασφάλιστους αποκλειστικά από τις δημόσιες δομές που δημιουργεί μεγάλο πρόβλημα στην ευαίσθητη αυτή κοινωνική ομάδα.

Διαβούλευση για το νέο σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας

Από την πλευρά του, ο Υπουργός Υγείας δεσμεύθηκε ότι θα υπάρξει διαβούλευση με τους εκπροσώπους του ιατρικού κόσμου καθώς πρόθεση της κυβέρνησης είναι να αγκαλιάσει ο γιατρός την μεταρρύθμιση. Ορίστηκε μάλιστα, μια σειρά συναντήσεων με το Δ.Σ. του ΙΣΑ προκειμένου να υπάρξει σύγκλιση των απόψεων πριν κατατεθεί το νομοσχέδιο για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.

Ο Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ.Πατούλης τόνισε ότι υγεία χωρίς γιατρούς δεν γίνεται και επεσήμανε την ανάγκη για τη συγκρότηση ενός αξιόπιστου και σύγχρονου συστήματος ΠΦΥ.

«Πιστεύουμε σθεναρά, σε μια ισχυρή Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, που αποτελεί βασικό πυλώνα για κάθε σύγχρονο σύστημα υγείας, γεγονός που αποδείχθηκε περίτρανα και στη μεγάλη υγειονομική κρίση που αντιμετώπισε η χώρα μας. Απαραίτητη προϋπόθεση, για ένα σύγχρονο σύστημα ΠΦΥ είναι η συμμετοχή όλων των γιατρών και η ελεύθερη πρόσβαση των ασθενών στο υψηλά εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό της χώρας μας. Θα πρέπει να δοθεί έμφαση στον προσυμπτωματικό έλεγχο και την πρόληψη μέσα από συγκεκριμένα πρωτόκολλα και με τη συμμετοχή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης», τόνισε ο Πρόεδρος του ΙΣΑ.

Διαβάστε επίσης

Φινάλε την επόμενη εβδομάδα για Μίνα, Βάνα, Γκίκα, σε κρίση η σχέση Πλεύρη-φαρμακευτικών

Σε πρώτο πρόσωπο: Ο πόνος της ψυχής χειρότερος από τον πόνο των ρευματικών νοσημάτων στην παιδική ηλικία

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.