ΕΟΠΥΥ: Από τη Βουλή περνά σήμερα για έγκριση η νέα Διοίκηση

Η Θεανώ Καρποδίνη και η Βασιλική-Κωνσταντίνα Γκογκοζώτου θα βρεθούν ενώπιον της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, όπου θα εξεταστεί ο διορισμός τους, στις θέσεις της Διοικήτριας και της μη Εκτελεστικής Προέδρου του ΕΟΠΥΥ.

Συγκεκριμένα, σήμερα Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2022 και ώρα 13:00 θα περάσουν οι προτεινόμενες από τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη, η Διοικήτρια και η μη Εκτελεστική Προέδρος, από τη Διαρκή Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής.

ΕΟΠΥΥ: Από τη Βουλή περνά σήμερα για έγκριση η νέα Διοίκηση

Η Επιτροπή αναμένεται να γνωμοδοτήσει για την ανανέωση της θητείας της κας Καρποδίνη στη θέση της Διοικήτριας του ΕΟΠΥΥ και δώσει το πράσινο φως για τον διορισμό της κας Γκογκοζώτου, στη θέση της μη Εκτελεστικής Προέδρου.

Η Θεανώ Καρποδίνη έχει σπουδάσει Διοίκηση Επιχειρήσεων με εξειδίκευση στη λογιστική και χρηματοδότηση στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στη Διοίκηση Επιχειρήσεων.

Διαθέτει εμπειρία διοίκησης δεκαεφτά ετών, τόσο στον ιδιωτικό τομέα ως υψηλόβαθμο στέλεχος επιχειρήσεων, όσο και στη δημόσια διοίκηση για δέκα χρόνια, ως ειδική σύμβουλος στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους του Υπουργείου Οικονομικών.

Η Βασιλική-Κωνσταντίνα Γκογκοζώτου είναι Φαρμακοποιός και Γραμματέας του Τμήματος Δ’ Ραδιενεργών Σκευασμάτων του ΕΟΦ. Είναι Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, ενώ διατέλεσε Αντιπρόεδρος του ΓΝΝΘΑ «Η Σωτηρία». Είναι Μέλος της Επιτροπής Διαπραγμάτευσης Τιμών Φαρμάκων από τον Δεκέμβριο του 2019.

Είναι Εθνική Εκπρόσωπος της Ελλάδας στο Συμβούλιο της Ευρώπης στην Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων που γνωμοδοτεί στο Συμβούλιο των υπουργών για τα Φάρμακα και τη Φαρμακευτική Φροντίδα.

Διαβάστε επίσης 

Σταθεροποιείται η αποκλιμάκωση της επιδημίας – Μείωση θανάτων κατά 9,1%

Παραμένει η υποχρεωτική χρήση μάσκας στους εξωτερικούς χώρους

Tik Tok : Έξυπνες συμβουλές να δοκιμάσετε στο επόμενο ταξίδι σας

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.