Σταθεροποιείται η αποκλιμάκωση της επιδημίας – Μείωση θανάτων κατά 9,1%

Σταθεροποιείται η αποκλιμάκωση της επιδημίας, δίνοντας ανάσα στα νοσοκομεία. Οι νέες νοσηλείες λιγοστεύουν (κατά 10% σε επίπεδο εβδομάδας) και παράλληλα αυξάνονται τα εξιτήρια. Ο πιο σκληρός δείκτης της επιδημίας, αυτός των θανάτων, σημειώνει μείωση κατά 9,1% σε εβδομαδιαία βάση. Όλα, πλέον, δείχνουν ότι η χώρα μας ξεπερνάει την επείγουσα φάση της επιδημίας.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία, ο αριθμός των ασθενών, οι οποίοι νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, είναι 459 και ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου ήταν 353 ασθενείς. Αντίστοιχα πριν από μια εβδομάδα ο αριθμός των διασωληνωμένων ήταν 485 και ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου ήταν 394 ασθενείς.

Επιπλέον οι απλές κλίνες COVID-19 στα νοσοκομεία είναι κατειλημμένες σε ποσοστό 48%.

Ελπίδες από τη μείωση των θανάτων

Η μικρή υποχώρηση των θανάτων δίνει ελπίδες ότι το προσεχές διάστημα θα υπάρξει περαιτέρω αποκλιμάκωση.

Το διάστημα από 17 έως 23 Φεβρουαρίου οι θάνατοι ήταν 537, έναντι 591 το αμέσως προηγούμενο επταήμερο από αυτό. Την εβδομάδα από 15 έως 21 Φεβρουαρίου η Ελλάδα είχε αναλογία 56 θανάτων ανά εκατομμύριο πληθυσμού, έναντι 65 θανάτων την προηγούμενη.

Η χώρα μας κατέχει την πέμπτη χειρότερη θέση στην Ευρωπαϊκή Ένωση, έναντι της τρίτης χειρότερης, που είχε την προηγούμενη εβδομάδα.

Χθες ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε ότι κατέληξαν άλλοι 53 άνθρωποι από επιπλοκές της COVID-19.

Εντοπίστηκαν 16.962 κρούσματα. Με βάση την τρέχουσα πορεία εκτιμάται ότι τα κρούσματα θα υποχωρήσουν κάτω από τις 10 χιλιάδες περίπου σε έναν μήνα από σήμερα, θα μειωθούν κατά εκατοντάδες οι νοσηλείες και, όπως σημείωσε προχθές και ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, οι διασωληνώσεις θα υποχωρήσουν στα επίπεδα των 300.

Προς το παρόν δεν καταργείται η χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους – το θέμα θα συζητήσουν εκ νέου οι ειδικοί την ερχόμενη Τετάρτη. Η άρση του συγκεκριμένου μέτρου θεωρήθηκε πρώιμη, δεδομένου ότι επίκειται το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας και είναι ορατός ο κίνδυνος διασποράς του ιού.

Διαβάστε περισσότερα

Λύματα: Μείωση του ιικού φορτίου σε Αττική, Θεσσαλονίκη και άλλες 5 περιοχές

Fast food: Συμβουλές για να φας υγιεινά και με λίγες θερμίδες

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.