Παραμένει η υποχρεωτική χρήση μάσκας στους εξωτερικούς χώρους

Παραμένει η υποχρεωτική χρήση μάσκας τόσο στους εξωτερικούς όσο και στους εσωτερικούς χώρους, καθώς κατά την συνεδρίαση της, η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων, δεν έλαβε απόφαση για την κατάργησή της.

Σύμφωνα με πληροφορίες του HealthStories.gr, μετά την εκτίμηση της επιδημιολογικής κατάστασής στη χώρα, έγινε μια πρώτη συζήτηση, αλλά το μέτρο είναι αρκετά πιθανό να αρθεί μετά τις Απόκριες προκειμένου, όπως μας μεταφέρουν μέλη της Επιτροπής, να υποχωρήσουν περαιτέρω οι σκληροί δείκτες.

Μέλη της Επιτροπής, άλλωστε, διαμηνύουν σε κάθε τόνο, να “μη βιαζόμαστε” για την κατάργηση της υποχρεωτικής χρήσης της μάσκας, ακολουθούμενοι άλλες χώρες της Ευρώπης και ότι απαραίτητη προϋπόθεση για να διατηρηθεί η σημερινή σταθερή πορεία είναι τα αργά και σταθερά βήματα.

Σημειώνεται τέλος, ότι στη σημερινή συνεδρίαση Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, βρέθηκαν επί τάπητος και πιο τεχνικά ζητήματα, όπως η χωρητικότητα σε πλοία, ΚΤΕΛ, τρένα με σκοπό την αναθεώρηση των σχετικών πρωτοκόλλων.

Επιστροφή στην κανονικότητα

Στο μεταξύ, η παραλλαγή Όμικρον θα οδηγήσει σε σταδιακή επάνοδο στην κανονικότητα, όπως προέβλεψε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας και επικεφαλής της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Σωτήρης Τσιόδρας.

Κατά τη τοποθέτησή του σε ημερίδα με θέμα «Δύο χρόνια πανδημίας COVID-19: Προκλήσεις και διδάγματα για τις Ένοπλες Δυνάμεις», ο κ. Τσιόδρας ανέφερε ότι τα μέχρι τώρα δεδομένα δείχνουν ότι ίσως είμαστε στο τέλος της επείγουσας φάσης της πανδημίας, αλλά ο ιός, θα συνεχίσει την ενδημική του παρουσία.

Ειδικά για την Ελλάδα ανέφερε ότι, παρότι τα κρούσματα είναι πολλά, δεν είναι αντίστοιχος ο αριθμός θανάτων και αυτό οφείλεται στο ότι η Όμικρον οδηγεί σε πιο ήπια νόσο, ενώ αυξάνεται και η εμβολιαστική κάλυψη.

Σημείωσε δε, ότι η κάθε χώρα πρέπει να βρει το δικό της κατάλληλο μονοπάτι για τη μετάβαση στην κανονικότητα, βασιζόμενη στα επιδημιολογικά δεδομένα και στη δημογραφία της. Ειδικά για την Ευρώπη, ανέφερε ότι το πλάνο ελευθερίας είναι η επόμενη προτεραιότητα.

Διαβάστε επίσης 

Το επόμενο μέτρο που θα αρθεί – Τι θα γίνει στα νοσοκομεία

ΕΟΦ: Προσοχή! Aνακαλεί γνωστό αντιθρομβωτικό φάρμακο

Αιμοδοσία: Μεταδίδεται ο κορωνοϊός με την μετάγγιση; Πότε μπορούν να δώσουν αίμα όσοι είχαν μολυνθεί;

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.