Σκληρή αντιπαράθεση Πλεύρη – Ξανθού στη Βουλή

Σκληρή ήταν η αντιπαράθεση μεταξύ του υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη και του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέα Ξανθού για τη νοσοκομειακή και φαρμακευτική κάλυψη των ανασφάλιστων πολιτών, στο πλαίσιο της συζήτησης στη Βουλή για την κύρωση της δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος για την κατασκευή του Παιδιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης.

Αντιπαράθεση για τους ανασφάλιστους

Όπως είπε ο Θάνος Πλεύρης «η νοσοκομειακή περίθαλψη των ανασφαλίστων κατέστη δυνατή με υπουργική απόφαση του τότε υπουργού Υγείας Άδωνη Γεωργιάδη το 2013 και η φαρμακευτική κάλυψη με σχετική απόφαση του διαδόχου του Μάκη Βορίδη το 2014.

Ο τομεάρχης υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Ξανθός σημείωσε ότι η πλήρης κάλυψη των ανασφαλίστων προέκυψε με νόμο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ το 2016.

«Ορίσατε τριμελείς επιτροπές, και στέλνατε τους ανασφάλιστους στους διοικητές των νοσοκομείων, να παρακαλάνε.. Τους εκβιάζατε και ζητούσατε τις ψήφους τους για να χειρουργηθούν στα νοσοκομεία κατήγγειλε ο κ. Ξανθός.

“Επί ημερών σας, έρχονταν από γειτονικές χώρες για χειρουργεία στη Θεσσαλονίκη και γένναγαν στη Γιάννινα. Με τα λεφτά των Ελλήνων φορολογουμένων κάνατε κοινωνική πολιτική στα Βαλκάνια, ανταπάντησε ο υπουργός Υγείας.

Διαβάστε επίσης

Μίνα Γκάγκα: Αποδοτικότερα τα νοσοκομεία που λειτουργούν ως ΝΠΙΔ

Δείτε το βίντεο του υπουργείου Υγείας για τις ΜΕΘ – 4 μύθοι και 1 αλήθεια

Στα πρωτεϊνικά εμβόλια εναποθέτει η κυβέρνηση τις ελπίδες της – Στη 2η θέση σε ημερήσιους θανάτους η Ελλάδα

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.