Μίνα Γκάγκα: Αποδοτικότερα τα νοσοκομεία που λειτουργούν ως ΝΠΙΔ

Τα νοσοκομεία που λειτουργούν ως Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου(ΝΠΙΔ), είναι κατά 70% αποδοτικότερα από αυτά του Δημοσίου τομέα ως προς τη διαχείριση, την εξοικονόμηση πόρων και την παροχή ποιοτικότερων υπηρεσιών.

Αυτό τόνισε στη Βουλή η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα η οποία επικαλέστηκε σχετική έκθεση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για τα νοσοκομεία και το καθεστώς λειτουργίας τους, ανάλογα αν είναι ΝΠΙΔ ή ανήκουν εξ ολοκλήρου στο δημόσιο.

«Λάθος του ΣΥΡΙΖΑ να μη δώσει θετική ψήφο επειδή το Νοσοκομείο Παίδων Θεσσαλονίκης θα είναι ΝΠΙΔ»

Με αφορμή τη συζήτηση της σύμβασης δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος προς το Πανεπιστημιακό Παιδιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, η κ.Γκάγκα, χαρακτήρισε λάθος τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ να μη δώσει θετική ψήφο στη σύμβαση δωρεάς με πρόσχημα ότι το νοσοκομείο είναι ΝΠΙΔ.

Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα χαρακτήρισε στολίδι για τη Θεσσαλονίκη το συγκεκριμένο νοσοκομείο, το οποίο θα είναι ΝΠΙΔ.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δώρα Αυγέρη ανέφερε ότι « η κυβέρνηση ξαναζεσταίνει σχέδια για να χαρίσει φιλέτα του ΕΣΥ στον ιδιωτικό τομέα», με την κα. Γκάγκα να της απαντά «κανείς δεν εκχωρεί Δημόσια Υγεία».

Διαβάστε επίσης

Δείτε το βίντεο του υπουργείου Υγείας για τις ΜΕΘ – 4 μύθοι και 1 αλήθεια

Η διατροφή των αθλητών των Ολυμπιακών αγώνων και οι ανθυγιεινές συνήθειές τους, όπως οι ίδιοι τις περιγράφουν

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.