Υπουργείο Υγείας: Τι απαντά στην 5νθήμερη καραντίνα του Αλέξη Τσίπρα

Μια ανάρτηση που έκανε στον λογαριασμό του στο twitter, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, προκάλεσε την αντίδραση του υπουργείου Υγείας, το οποίο εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση.

Ειδικότερα, με το υπουργείο Υγείας, απαντά στις αιχμές του προέδρου της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, για τη δυνατότητα «εξόδου» ύστερα από 5μερη καραντίνα λόγω νόσηση από τον κορονοϊό, επισημαίνοντας προς τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι «το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ βασίζεται στις επιστημονικές οδηγίες του CDC και τις ακολουθεί πιστά».

Ο Αλέξης Τσίπρας νωρίτερα ανέφερε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: «Ύστερα από 5 μέρες νόσησης, με βάση τον ΕΟΔΥ, θα μπορούσα να πάω σήμερα στη Βουλή και να κολλήσω συναδέλφους, αφού το τεστ μου βγαίνει ακόμα θετικό. Εγώ δε θα το κάνω, αλλά πολλοί άλλοι στην ίδια θέση είναι υποχρεωμένοι να επιστρέψουν στη δουλειά τους, με ό,τι αυτό συνεπάγεται…».

Με αφορμή την ανάρτηση του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, το υπουργείο Υγείας επισημαίνει ότι:

«Το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ βασίζεται στις επιστημονικές οδηγίες του CDC και τις ακολουθεί πιστά. Είναι απολύτως σαφές, όσον αφορά στις οδηγίες για τη λήξη της καραντίνας, ότι ύστερα από 5 ημέρες ήπιας νόσου και εφόσον δεν υπάρχει πλέον κανένα σύμπτωμα, οι πολίτες μπορούν να επιστρέψουν στην καθημερινή δραστηριότητά τους με βασική προϋπόθεση να φορούν συνεχώς μάσκα υψηλής προστασίας και να τηρούν απαρέγκλιτα τους βασικούς κανόνες υγιεινής.

Τα επιδημιολογικά στοιχεία δείχνουν ότι μετά την 5η μέρα, χωρίς συμπτώματα και με τη χρήση μάσκας υψηλής προστασίας σε όλες τις επαφές, δεν υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης. Προφανώς τα ανωτέρω δεν ισχύουν για όσους έχουν συμπτώματα.

Διαβάστε επίσης

Ξεκινά από αύριο η χορήγηση των αντιικών χαπιών – Πώς θα δίνονται

Παπαευαγγέλου: Αύξηση κατά 40% στις νέες εισαγωγές λόγω Όμικρον

Πλεύρης: Ακόμα 50 σημεία για δωρεάν τεστ με τη συμβολή του στρατού

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.