Μυστικά ομορφιάς πριν από τον ύπνο για τέλεια επιδερμίδα το πρωί

Υπάρχουν μυστικά ομορφιάς να γίνετε ακόμη πιο όμορφοι και μάλιστα ενώ κοιμάστε. Ένας άνθρωπος κοιμάται κατά μέσο όρο περίπου 8 ώρες την ημέρα – σχεδόν το ένα τρίτο της ζωής του. Το σώμα χρειάζεται ξεκούραση για να είναι υγιές και όμορφο. Δεν είναι όμως πάντα δυνατό να ξυπνάς χωρίς ίχνη κούρασης στο πρόσωπο.

Μπορείτε να φροντίσετε το δέρμα και τα μαλλιά σας όχι μόνο κατά τη διάρκεια της ημέρας, αλλά και τη νύχτα. Δεν θέλει πολύ κόπο. Οι ειδικοί ομορφιάς προτείνουν να κάνετε 12 θεραπείες πριν τον ύπνο.

Αφαιρέστε το μακιγιάζ

Όλα τα μυστικά ομορφιάς περιλαμβάνουν αυτόν τον κανόνα! αφαιρέστε το μακιγιάζ από το πρόσωπο και το λαιμό πριν τον ύπνο. Αφιερώστε 5-10 λεπτά για αυτό, ακόμα κι αν είστε πολύ απασχολημένοι. Το μακιγιάζ που αφήνεται στο πρόσωπο κατά τη διάρκεια της νύχτας θα οδηγήσει σε προβληματικό δέρμα. Τα προϊόντα μακιγιάζ φράζουν τους πόρους, προκαλούν ατέλειες, μαύρα στίγματα, ακμή.

Αλλάξτε μαξιλαροθήκη

Ένα μικρό αλλά… θαυματουργό beauty tip είναι να κοιμάστε σε μεταξωτή μαξιλαροθήκη. Το ύφασμα αυτό θα μειώσει την εμφάνιση λεπτών γραμμών και ρυτίδων στο πρόσωπό σας, αποτρέποντας την τριβή του δέρματος, ενώ παράλληλα θα μειώσει το φριζάρισμα των μαλλιών. Επίσης, το μετάξι είναι ανθεκτικό στα ακάρεα σκόνης και άλλα αλλεργιογόνα.

Ενυδατώστε τα χέρια σας 

Τα περιποιημένα χέρια θα ενισχύσουν την ελκυστικότητά σας. Πριν πάτε για ύπνο, πλύντε τα με χλιαρό νερό και σαπούνι. Στη συνέχεια στεγνώστε με μια πετσέτα και απλώστε κρέμα χεριών. Για ξηρό δέρμα, επιλέξτε ένα λιπαρό προϊόν. Το πρωί θα διαπιστώσετε ότι τα χέρια σας είναι υγρά και λεία.

Φρόντισε τα πόδια σας

Για να μαλακώσουν τα πέλματά σου, άπλωσε λίγη βαζελίνη σε αυτά και φόρα βαμβακερές κάλτσες πριν από τον ύπνο. Οι κάλτσες θα βοηθήσουν τα πόδια να ενυδατωθούν σε βάθος και θα ξυπνήσεις έτοιμη να φορέσεις τα αγαπημένα σου πέδιλα!

Δώστε σημασία στα μάτια 

Αν ξυπνάς συνεχώς με πρησμένα μάτια με μαύρους κύκλους, δοκίμασε ένα απλό τρικ: Πρόσθεσε ένα ακόμα μαξιλάρι, ώστε το κεφάλι σου να βρίσκεται λίγο πιο ψηλά. Αυτό θα επιτρέψει στα υγρά γύρω από τα μάτια να στεγνώνουν γρηγορότερα και να μειωθεί το αντιαισθητικό πρήξιμο. Επιπλέον, άπλωσε μια κρέμα ματιών και προτίμησε συνθέσεις με καφεΐνη, που βοηθούν στη ροή των υγρών.

Χρησιμοποιήστε ξηρό σαμπουάν όλη τη νύχτα

Αν δεν έχετε χρόνο να λούσετε τα μαλλιά σας το επόμενο πρωί, χρησιμοποιήστε ένα μικρό σπιτικό κόλπο το βράδυ. Εφαρμόστε ξηρό σαμπουάν στα μαλλιά. Θα απορροφήσει λίπος και βρωμιά όλη τη νύχτα. Τα μαλλιά σας θα μυρίζουν όμορφα, θα ξυπνάτε με καθαρό κεφάλι και θα εξοικονομείτε χρόνο.

Ενυδάτωση παντού 

Αν έχεις ξηρό δέρμα επένδυσε στην αγορά ενός υγραντήρα δωματίου που θα αλλάξει το δέρμα σου για πάντα! Χρησιμοποίησέ τον πριν πέσεις για ύπνο και άφησέ τον ανοιχτό όλη τη νύχτα. Η συσκευή μεταφέρει τον αέρα με υγρασία μέσα στο σπίτι και το δέρμα σου την επόμενη μέρα φαίνεται σφριγηλό και ενυδατωμένο!

Λεύκανση δοντιών 

Για ολόλευκα δόντια χωρίς φαρμακευτική αγωγή δοκίμασε στο σπίτι μια συνταγή με σόδα που θα κάνεις μία φορά την εβδομάδα πριν από τον ύπνο. Απλά βούρτσισε τα δόντια σου με σόδα και άσε το μείγμα για 5-6 λεπτά να δράσει. Φρόντισε να ξεπλύνεις καλά το στόμα σου. Η συνταγή είναι τέλεια για τις βραδινές ώρες, καθώς απαγορεύεται να καταναλώσεις το οποιοδήποτε υγρό ή φαγητό για 50 λεπτά αφού την εφαρμώσεις.

Φώτισε το δέρμα σου

Οι νυχτερινές ώρες είναι οι καλύτερες για να απλώσεις στο δέρμα σου προϊόντα όπως η ρετινόλη και η βιταμίνη C, που λειτουργούν για να φωτίσουν την επιδερμίδα σου. Αυτό διότι ο ήλιος εμποδίζει τα συστατικά τους να δράσουν και μάλιστα μπορεί να προκαλέσει και προβλήματα όπως πανάδες και δυσχρωμίες.

Επιμήκυνε τις βλεφαρίδες σου

Για όγκο και μήκος στις βλεφαρίδες σου το επόμενο πρωί, άπλωσε λίγο καστορέλαιο με ένα βουρτσάκι και όταν ξυπνήσεις ξέπλυνέ το καλά. Τα οξέα ωμέγα-6 που περιέχει το έλαιο θα ενυδατώσουν τις βλεφαρίδες σου και σε λίγες εβδομάδες θα δείχνουν υγιείς και μεγαλύτερες.

Φρόντισε τα μαλλιά σου

Για μαλλιά που λάμπουν από υγεία, δοκίμασε να απλώσεις τη νύχτα leave-in conditioner ή λίγο έλαιο καρύδας, καθώς αυτά θα έχουν αρκετό χρόνο να επιδράσουν και να ενυδατώσουν σε βάθος.

Φρόντισε τα νύχια σου

Πριν πέσεις για ύπνο άπλωσε στα νύχια σου ένα έλαιο για τις παρανυχίδες και φόρα βαμβακερά γάντια. Το επόμενο πρωί τα νύχια σου θα είναι προετοιμασμένα για να κάνεις μανικιούρ!

Διαβάστε επίσης 

Μάτια: Τα λάθη που προκαλούν ρυτίδες

Να γιατί δεν φέρνουμε εις πέρας τους στόχους μας

 

Author

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.