Ξεκινά από αύριο η χορήγηση των αντιικών χαπιών – Πώς θα δίνονται

Μέσω συνταγογράφησης θα ξεκινήσει και η χορήγηση των νέων αντιικών χαπιών κατά της COVID-19, αλλά με υπογραφή του ασθενούς, γιατί δεν έχει δοθεί ακόμα η οριστική άδεια.

Όπως ανακοίνωσε η αναπλήρωτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας στη χώρα, τα αντιικά χάπια κατά του κορονοϊού θα χορηγούνται από τα νοσοκομεία και από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ με έγκριση του ασθενούς και αύριο Παρασκευή 14 Ιανουαρίου, θα ανοίξει η σχετική πλατφόρμα στην οποία οι γιατροί θα υποβάλουν αιτήματα χορήγησης στους ασθενείς τους.
Θα συνταγογραφηθούν στις ίδιες ομάδες ασθενών που είχαν μέχρι τώρα, θα τα ελέγχει η ίδια επιτροπή και θα δίνει έγκριση. Αναφορικά με τα μονοκλωνικά αντισώματα, η κα. Γκάγκα είπε ότι χορηγήθηκαν και τα 2.000 που είχε παραλάβει η Ελλάδα και προς το παρόν δεν προβλέπεται να υπάρξει σύντομα νέα εισαγωγή γιατί κρίθηκε προτιμότερο να συνεχιστεί η θεραπεία με τα αντιικά φάρμακα.  Για το λόγο αυτό μάλιστα, η πλατφόρμα έχει κλείσει.

 

Απαντώντας, τέλος σε ερώτηση για την επίταξη υπηρεσιών των ιδιωτών γιατρών στη Μακεδονία σημείωσε, ότι έλαβαν ήδη υπηρεσία στα νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδος ιδιώτες γιατροί μετά την επίταξη υπηρεσιών που έκανε το υπουργείο Υγείας προκειμένου να καλύψει τα κενά.

Ειδικότερα, όπως είπε, 71 ιδιώτες γιατροί ανέλαβαν υπηρεσία στην 3η Υγειονομική Περιφέρεια (ΥΠΕ) και 59 στην 4η ΥΠΕ.

Μαγιορκίνης: Βελτίωση των νέων διαγνώσεων 

Από την πλευρά του ο επίκουρος καθηγητής επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Γκίκας Μαγιορκίνης, ανέφερε, πως ο αριθμός  των διαγνώσεων στην επικράτεια έδειξε σημαντική βελτίωση της τάξης περίπου του 20% και πρόσθεσε  «ο αριθμός των θανάτων όμως έδειξε μια επιδείνωση της τάξης του 10% ενώ πίεση στο σύστημα υγείας παραμένει υψηλή με μικρή υποχώρησση στις εισαγωγές και μικρή επιδείνωση στους σκληρούς δείκτες».

Διαβάστε επίσης 

Παπαευαγγέλου: Αύξηση κατά 40% στις νέες εισαγωγές λόγω Όμικρον

Πλεύρης: Ακόμα 50 σημεία για δωρεάν τεστ με τη συμβολή του στρατού

Παραλλαγή Όμικρον: Πού εντοπίστηκαν τα 351 νέα κρούσματα

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.