Πλεύρης: Απομάκρυνε γιατρό που κατηγορείται για ασέλγεια ανηλίκου

Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, απομάκρυνε από το Νοσοκομείο Πάτρας παιδίατρο που κατηγορείται για αδικήματα κατά της γενετήσιας ελευθερίας σε βάρος ανηλίκου.

Ειδικότερα, ο υπουργός Υγείας κ. Πλεύρης ζήτησε να ενημερωθεί από τον αναπληρωτή διοικητή κ. Μπάκο αναφορικά με την υπόθεση του παιδιάτρου, επικουρικού ιατρού του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών που παραπέμφθηκε για ασέλγεια εις βάρος ανηλίκου, αλλά δεν διεκόπη η σύμβασή του.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, από την ενημέρωση προέκυψε ότι παρά την παραπομπή του με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών το ΔΣ απέρριψε την πρόταση του αναπληρωτή διοικητή για λύση της σύμβασης για σπουδαίο λόγο.

Σύγκλιση νέου ΔΣ

Ο υπουργός Υγείας κ. Πλεύρης ζήτησε από τον αναπληρωτή διοικητή τη σύγκληση εκ νέου του ΔΣ και τη λήψη απόφασης με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον, τη στιγμή που η υπόθεση δεν συνιστά μια απλή καταγγελία αλλά συνδέεται με παραπομπή για κακούργημα.

Το ΔΣ συνεδρίασε εκ νέου και αποφάσισε τη λύση της σύμβασης με τον συγκεκριμένο ιατρό. Παράλληλα ο υπουργός ζήτησε τα πρακτικά των συνεδριάσεων του ΔΣ για να σχηματίσει άποψη. Για τις θέσεις που εξέφρασαν τα μέλη για μια τόσο υψηλής σημασίας υπόθεση.

Σημειώνεται ότι, η υπόθεση, η οποία έχει σοκάρει τον ιατρικό κόσμο της περιοχής, έρχεται από το παρελθόν, ωστόσο για το συγκεκριμένο περιστατικό ενήμεροι είναι τόσο η διοίκηση του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών. όσο και η ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η υπόθεση έχει απασχολήσει και τον Ιατρικό Σύλλογο Πατρών και έχει τεθεί θέμα επιβολής κυρώσεων. Ωστόσο δεν προχώρησε καθώς πρώτα πρέπει να αποφανθεί η δικαιοσύνη για το αν οι κατηγορίες ευσταθούν.

Η υπόθεση εξετάζεται από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Πατρών.

Διαβάστε επίσης 

Κατά 24% έχουν αυξηθεί οι θάνατοι νέων λόγω COVID-19, τι πάει λάθος

Νέο μοντέλο προβλέπει πόσες κλίνες ΜΕΘ χρειάζονται για τους ασθενείς με κορωνοϊό

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.