Β.Παπαευαγγέλου : Σταθεροποίηση σε Αττική, αύξηση σε Θεσσαλονίκη

Το επιδημιολογικό φορτίο στην επικράτεια είναι εξαιρετικά αυξημένο και κυρίως οφείλεται στην ενδοοικογενειακή μετάδοση, υπογράμμισε κατά τη τοποθέτησή της στη τακτική ενημέρωση για την πορεία του κορονοϊού η καθηγήτρια παιδιατρικής- λοιμωξιολογίας και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου.

Όπως είπε, ο κυλιόμενος εβδομαδιαίος μέσος όρος των κρουσμάτων είναι στα 3.000, ενώ το ποσοστό της θετικότητας κινείται πάνω από το 6%, ενώ σημείωσε ότι, την ερχόμενη εβδομάδα είναι «βέβαιο ότι θα έχουμε πολύ περισσότερα κρούσματα λόγω των self-tests».

Αυξήση κρουσμάτων καταγράφεται στη Βόρεια Ελλάδα, αλλά και σε νησιωτικές περιοχές, ενώ -όπως είπε- η πίεση στις ΜΕΘ συνεχίζεται με κάλυψη 85% στις ΜΕΘ covid.

Σύμφωνα με την κ. Παπαευαγγέλου, αξιοσημείωτη είναι η αύξηση των κρουσμάτων στις ηλικίες από 15 έως 19 ετών. Γνωστοποίησε επίσης ότι τα παιδιά αυτών των ηλικιών φοράνε σε συντριπτικό ποσοστό τη μάσκα εντός του σχολείου, αλλά λιγότερο συχνά  στις κοινωνικές επαφές εκτός σχολείου.

«Προχωράμε με μικρά και σταθερά βήματα», είπε και συμπλήρωσε: «Η σωστή και καθολική χρήση της μάσκας είναι καθοριστικού χαρακτήρα».

Αισιοδοξία για Αττική-ανησυχία για Θεσσαλονίκη

Αναφορικά με τις περιοχές που το επιδημιολογικό φορτίο παρουσίαζει σταθεροποίηση είναι η Αττική, η Δυτική Ελλάδα, η Ήπειρος, η Θεσσαλία και η Στερεά Ελλάδα.

Στον αντίποδα, η Βόρεια Ελλάδα,Κρήτη και τα νησιά του Νοτίου και Βορείου Αιγαίου καταγράφουν αύξηση του επιδημιολογικού φορτίου.

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.