Μαγιορκίνης: Τα self tests έχουν ακριβή αποτελέσματα

Ένα ακόμα εργαλείο στην τιτάνια προσπάθεια για την επιστροφή στην κανονικότητα, χαρακτήρισε τα self tests, ο επικ. καθηγητής επιδημιολογίας και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων, Γκίκας Μαγιορκίνης.

Όπως σημείωσε, έχουν εξαιρετικά ακριβή αποτελέσματα, υπογραμμίζοντας ωστόσο, πως όπως όλα τα τεστ για τον κορονοϊό δεν μπορούν να ανιχνεύσουν τη νόσο στο 100%.

Αυτό σημαίνει πως δεν πρέπει να υπάρχει χαλάρωση σε περίπτωση αρνητικού τεστ, καθώς θα πρέπει να συνεχίσουμε να τηρούμε τα μέτρα ατομικής προστασίας.

Αύξηση ενεργών κρουσμάτων και εισαγωγών 

Αναφέρθηκε και στον αριθμό των ενεργών κρουσμάτων στη χώρα μας τη τελευταία εβδομάδα, που όπως είπε αυξήθηκε σε μικρό βαθμό σε σχέση με τις προηγούμενες εβδομάδες.

Ο αριθμός των νέων εισαγωγών στα νοσοκομεία έφτασε μέχρι και τις 600 σε μια ημέρα, είπε ο καθηγητής, προσθέτοντας πως οι θάνατοι δείχνουν να σταθεροποιούνται στους 70 ημερησίως.

Στην Αττική η πανδημία παρουσίασε την τελευταία εβδομάδα επιβάρυνση 7% σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ 8% αύξηση παρατηρήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Παρά την αύξηση, πάντως, η επιβάρυνση δείχνει επιβραδυνόμενη».

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.