Β.Κοντοζαμάνης : Δύσκολη αλλά διαχειρίσιμη η κατάσταση στη Β.Ελλάδα

Στη δύσκολη αλλά διαχειρίσιμη προς ώρας κατάσταση που επικρατεί στη Βόρεια Ελλάδα, αναφέρθηκε σε δηλώσεις του, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης.

Όπως τόνισε μετά από σύσκεψη με τους διοικητές της 3ης και 4ης ΥΠΕ καθώς και των νοσοκομείων, στη Θεσσαλονίκη δεν υπάρχει κανένας διασωληνωμένος ασθενής εκτός ΜΕΘ, ενώ στην Αθήνα υπάρχει μια μικρή και διαχειρίσιμη αναμονή. Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Γενικός Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας Γιάννης Κωτσιόπουλος και ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ-ΚΕΠΥ Νίκος Παπαευσταθίου.

Θα λάβουμε οποιοδήποτε μέτρο χρειαστεί προκειμένου να μην μείνει κάποιος συμπολίτης μας εκτός ΜΕΘ, σημείωσε ο κος Κοντοζαμάνης και απηύθηνε κάλεσμα προς τους ιδιώτες γιατρούς και στη Θεσσαλονίκη και στην ευρύτερη περιοχή της Μακεδονίας να συνεργαστούν με το Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Τα ”όπλα” που θα μας οδηγήσουν στην έξοδο της υγιειονομικής κρίσης

Σε κάθε περίπτωση θέλω να καταστήσω σαφές ότι έχουμε δύο όπλα στη διάθεσή μας προκειμένου να βγούμε νικητές και από αυτή τη φάση της πανδημίας και να ξεμπερδέψουμε. Το πρώτο όπλο είναι ο εμβολιασμός. Πρέπει όλοι οι συμπολίτες μας να εμβολιαστούν και το δεύτερο μεγάλο όπλο, το οποίο έχουμε στη διάθεση μας, είναι η πιστή τήρηση από όλους μας των μέτρων που έχει αποφασίσει η πολιτεία. Με αυτά τα δυο  όπλα στη διάθεσή μας σύντομα θα τελειώσουμε», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κοντοζαμάνης.

Στο ερώτημα αν θα επιτραπούν οι μετακινήσεις το Πάσχα, απάντησε ότι είναι πολύ νωρίς και ότι καθημερινά αξιολογούνται τα διαθέσιμα επιδημιολογικά προκειμένου να υπάρχει μια εικόνα για την εξέλιξη της πανδημίας. «Θεωρούμε ότι υπάρχουν περιοχές της χώρας, όπου η κατάσταση σταθεροποιείται. Θέλουμε να σταθεροποιήσουμε την κατάσταση και στη Θεσσαλονίκη και να ευχηθούμε ότι όλα θα πάνε καλά», σημείωσε ο κ. Κοντοζαμάνης, ενώ σε ό,τι αφορά το άνοιγμα των σχολείων και του λιανεμπορίου είπε: «θα ακούσουμε τις εισηγήσεις των ειδικών και αναλόγως θα πράξουμε»

Αναφορικά με το εμβόλιο της AstraZeneca και για το αν υπάρχει σκέψη να αλλάξει η τακτική του υπουργείου Υγείας, υπογράμμισε :

«Ακολουθούμε σε κάθε περίπτωση τις οδηγίες του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων που έχει χορηγήσει την άδεια όχι μόνο στο εμβόλιο της ΑstraZeneca και σε όλα τα εμβόλια. Σε κάθε περίπτωση, τα εμβόλια τα οποία γίνονται είναι εγκεκριμένα από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων. Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας και τα όποια περιστατικά έχουν συμβεί, πρέπει πρώτα να τα συσχετίσουμε με το εμβόλιο και αναλόγως να πάρουμε τις αποφάσεις μας».

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.