Βάνα Παπαευαγγέλου: 27.000 ενεργά κρούσματα στη χώρα- αύξηση στη Βόρεια Ελλάδα

Ο κορονοϊός δοκιμάζει ολόκληρο τον κόσμο, με χώρες να αποφασίζουν νέα περιοριστικά μέτρα, τόνισε κατά την τοποθέτηση της η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου, λέγοντας χαρακτηριστικά «Βλέπουμε σταθεροποίηση στην Ελλάδα, αλλά σε υψηλό επίπεδο,με το δείκτη θετικότητας να παραμένει υψηλότερα από το όριο του 4% και να αέρχεται σε στην περιοχή σε 6,8%.

Η ίδια ανέφερε ότι τα ενεργά κρούσματα στη χώρα μας ανέρχονται σε 27.000 εκ των οποίων τα μισά εντοπίζονται στην Αττική.

Σταθερά αύξηση παρουσιάζει η Θεσσαλονίκη, όπου καταγράφονται περίπου 20.000 ενεργά κρούσματα.

Σε ότι αφορά στα νησιά παρότι, όπως έιπε, τα κρούσματα δεν είναι πολλά σε σύγκριση με την υπόλοιπη Ελλάδα, υπάρχουν τρεις νησιωτικές περιοχές που παρουσιάζουν αύξηση. Πρόκειται για τη Ρόδο, την Άνδρο ενώ και στις Σποράδες έχουμε ανησυχητική αύξηση, σημείωσε η κ.Παπαευαγγέλου.

Τόνισε δε ότι μειώθηκε ο αριθμός νοσηλειών στις μεγάλες ηλικίες λόγω του εμβολιασμού τους, ενώ αναφερόμενη στο άνοιγμα των διαδημοτικών μετακινήσεων και του λιανεμπορίου, έκανε έκκληση για προσοχή από όλους, υπογραμμίζοντας ότι «δεν επιτρέπεται καμία χαλάρωση».

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.