Συνεδριάζει η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων – όλα κρίνονται από τα self tests

Με τα επιδημιολογικά ρεκόρ να σπάνε κάθε εβδομάδα, συνεδριάζει σήμερα η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας προκειμένου να εκτιμήσει την πορεία του κορονοϊού στην επικράτεια με βάση τους δείκτες και τα μαθηματικά μοντέλα που αποτυπώνουν την πραγματική εικόνα δίνοντας μία σχετικά ασφαλή πρόβλεψη.

Όσο κι αν φαίνεται παράδοξο ακόμα και στα ίδια τα μέλη της Επιτροπής να μιλούν για ελεγχόμενο άνοιγμα κάποιων δραστηριοτήτων μετά τα χθεσινά 4.340 κρούσματα, τους 72 θανάτους και τους 741 διασωληνωμένους ασθενείς, το θέμα της σημερινής συνεδρίασης είναι αν και κατά πόσο είναι ασφαλείς κινήσεις μια σταδιακή επιστροφή στα σχολεία ή το άνοιγμα του λιανεμπορίου.

Χθες το βράδυ πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου όπου τέθηκαν επί τάπητος οι λεπτομέρειες για την χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων, με την προϋπόθεση ότι θα δοθεί το πράσινο φως από τους λοιμωξιολόγους.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι από το προσεχές Σάββατο θα επιτραπούν οι διαδημοτικές μετακινήσεις.

Κρίσιμη απόφαση θα είναι και για το αν θα ανοίξει το λιανεμπόριο στις 5 Απριλίου με τις αγορές να πραγματοποιούνται με τη μέθοδο του click away για την πρώτη εβδομάδα

Αργότερα ενδεχομένως να τεθεί σε λειτουργία ο πενταψήφιος αριθμός 13032, στον οποίο θα μπορούν να στέλνουν SMS οι πολίτες για να βγουν -με χρονικό περιορισμό- για ψώνια.

Η επανέναρξη των δια ζώσης μαθημάτων των Λυκείων – ίσως και των Γυμνασίων- στις 5 ή 12 Απριλίου.

Πάντως όλα τα μέτρα θα συνδυαστούν με τη διενέργεια των self tests και είναι αυτονόητο ότι όσο πιο γρήγορα διατεθούν στους πολίτες τόσο πιο άμεση θα είναι η επιστροφή στην κανονικότητα.

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.