Για ποιους θα είναι υποχρεωτικό το self test

Στη στρατηγική της κυβέρνησης για το self testing που θα αποτελέσει βασικό εργαλείο για το σταδιακό άνοιγμα της αγοράς, αναφέρθηκε κατά την τακτική ενημέρωση για τον κορονοϊό ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης.

Αρχικώς, παρουσίασε μελέτη του πανεπιστημίου Yale η οποία έδειξε ότι η εβδομαδιαία διάθεση των self tests θα απέτρεπε 2.8 εκατ. μολύνσεις και 15.800 θανάτους. Επιπλέον, στη Σλοβακία τα self tests μείωσαν τον επιπολασμό της νόσου κατά 50% και βοήθησαν στην ασφαλή λειτουργία σχολείων.

Όπως είπε ο κ.Κοντοζαμάνης, από τις αρχές Απριλίου θα είναι διαθέσιμο στα φαρμακεία ένα τεστ την εβδομάδα για κάθε πολίτη και για διάστημα 2 μηνών.

Τις πρώτες ημέρες εξετάζεται να δοθεί προτεραιότητα στα άτομα έως 67 ετών, γιατί είναι εργασιακά ενεργή ηλικιακή ομάδα. Περισσότερες οδηγίες, ωστόσο σημείωσε θα δοθούν τις επόμενες μέρες.

Tο self test είναι εύκολο στη χρήση, υπογράμμισε, και πρόσθεσε ότι εάν είναι θετικό, με δεύτερο ταχύ τεστ θα μπορεί να επιβεβαιωθεί το αποτέλεσμα. Για δήλωση θετικού αποτελέσματος, θα δημιουργηθεί η ειδική πλατφόρμα selftesting.gov.gr

Για ποιους θα είναι υποχρεωτικό το self test

Οι εργαζόμενοι στη ναυτιλία, την εστίαση, τον τουρισμό και τα δικαστήρια θα υποβάλλονται υποχρεωτικά σε αυτοδιαγνωστικό τεστ.

Εφόσον λειτουργήσουν κανονικά τα σχολεία, θα προβλέπονται self tests για μαθητές και εκπαιδευτικούς, μια φορά την εβδομάδα.

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.