Βάνα Παπαευαγγέλου: Σημάδια σταθεροποίησης παρουσιάζει ο κορονοϊός στην Ελλάδα

Σημάδια σταθεροποιήσης καταγράφει ο κορονοϊός στην Ελλάδα, μετά από επτά εβδομάδες όπως ανακοίνωσε κατά την τοποθέτηση της, στην τακτική ενημέρωση για την εξέλιξη της Covid-19, η καθηγήτρια παιδιατρικής -λοιμωξιολογίας και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων του υπ. Υγείας, Βάνα Παπαευαγγέλου. Σημείωσε ότι, τα ενεργά κρούσματα ανέρχονται σε 23.500, ωστόσο ο δείκτης θετικότητας καταγράφει σημάδια σταθεροποίησης και διαμορφώνεται στο 6%.

«Στο νοσοκομείο Αττικόν τη χθεσινή εφημερία είδαμε μια μείωση των εισαγωγών», είπε η κ. Παπαευαγγέλου για τη χθεσινή μέρα στο Αττική, χαρακτηρίζοντας το στοιχείο αυτό ως ένα «δειλό δείγμα αισιοδοξίας».

Αναφορικά με το προφίλ των νοσηλευομενων, υπογράμμισε ότι 7-10 είναι ηλικίας άνω των 55 ετών.

Περιγράφοντας τον τρόπο με τον οποίο θα ανάψουν το πράσινο φως τα μέλη της επιτροπής για χαλάρωση των περιοροστικών μέτρων, σημείωσε ότι, περιμένουμε πρώτα τη μείωση των νέων κρουσμάτων αλλά και τη σταθεροποίηση των νέων εισαγωγών στα νοσοκομεία

Κανείς δεν θέλει να ανοίγουν και να κλείνουν δραστηριότητες

Το σταδιακό και προσεκτικό άνοιγμα, θα γίνει όπως σημείωσε με βάση την επικινδυνότητα της κάθε δραστηριότητας, αλλά συνυπολογίζοντας τα κοινωνικά, οικονομικά και εκπαιδευτικά οφέλη.

Επίσης όπως είπε στην επιτροπή,  συζητείται η χρήση διπλής ενισχυσμένης μάσκας σε χώρους υψηλού κινδύνου. Σήμερα έχουμε στα χέρια μας τα ατομικά τεστ. Με τη διενέργεια ατομικού τεστ από τους πολίτες, θα έχουμε την ευκαιρία να διαπιστώσουμε τους ασυμπτωματικούς και την ιχνηλάτιση των επαφών τους έγκαιρα. Το αρνητικό τεστ θα πρέπει να διαπιστώνεται και με ένα μοριακό τεστ», είπε χαρακτηριστικά.

Μαγιορκίνης: Ήπιες τάσεις σταθεροποίσης σε Αττική και Θεσσαλονίκη

Στην Ελλάδα ο αριθμός ενεργών κρουσμάτων κατέγραψε μικρή αύξηση ενώ συνεχίστηκε η επιβάρυνση στο ΕΣΥ, με ρυθμό 10%, είπε από την πλευρά του ο Γκίκας Μαγιορκίνης, ο οποίος επεσήμανε πως η αύξηση των θανάτων δεν έχει φτάσει στα επίπεδα του δεύτερου κύματος. Θετική αναφορά έκανε και στην αύξηση των εξιτηρίων στα νοσοκομεία. Ο ίδιος τόνισε πως στην Αττική επιβαρύνθηκαν τα ενεργά κρούσματα κατά 20%.

Οι εκτιμήσεις της επιδημιολογικής καμπύλης δείχνουν ήπιες τάσεις σταθεροποιησης σε Αττική και Θεσσαλονίκη και τόνισε ότι μία στις πέντε άτυπες συναντήσεις τεσσάρων ατόμων θα οδηγήσει σε υπερμετάδοση.

Αναφερόμενος στη διαδικασία των self test είπε πως μέσω μιας διαδικασίας εκμάθησης που διαρκεί δύο λεπτά μέσω βίντεο, θα μπορέσει κάθε πολίτης να εξεταστεί με τα self tests.

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.