Κορονοϊός: Νέο rapid test σε 20 δευτερόλεπτα

Ένα νέο τεστ για την Covid-19 εγκρίθηκε στη Βρετανία, τα αποτελέσματά του οποίου θα βγαίνουν σε μόλις 20 δευτερόλεπτα και θα είναι πολύ πιο αξιόπιστα από τα υπάρχοντα rapid test.

Ειδικότερα, η Ρυθμιστική Αρχή Υγείας της Βρετανίας που άναψε το πράσινο φως στο συγκεκριμένο τεστ ταχείας ανίχνευσης , ανακοίνωσε ότι, μπορεί να χρησιμοποιείται στα αεροδρόμια, σε αθλητικές εγκαταστάσεις και σε επιχειρήσεις.

Το τεστ Virolens, το οποίο παρασκευάζεται από την iAbra και την TT Electronics και διανέμεται από την Histate, έχει δοκιμαστεί με επιτυχία στο αεροδρόμιο του Χίθροου. Οι δοκιμές έδειξαν ότι υπάρχει περιθώριο λάθους 1,9% στα τεστ που βγαίνουν αρνητικά και μόλις 0,3% στα θετικά.

Εφόσον η αξιοπιστία του νέου τεστ επιβεβαιωθεί, θα συμβάλλει αποφασιστικά στον ταχύτερο εντοπισμό των νέων κρουσμάτων και την έξοδο από τα lockdown. Άλλωστε, η χρήση των τεστ αποτελεί κομβικό σημείο στον οδικό χάρτη του βρετανού πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον, για την επιστροφή στην κανονικότητα.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.