Στ. Κυριακίδου για τη λήξη έκτακτης ανάγκης για κορωνοϊό: «Έπειτα από 38 μήνες μπορούμε να προχωρήσουμε»

«Έπειτα από 38 μήνες μπορούμε να προχωρήσουμε» δήλωσε η Επίτροπος Υγείας της Κομισιόν Στέλλα Κυριακίδου μετά την ανακοίνωση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για το τέλος της κατάστασης έκτακτης ανάγκης για τον κορωνοϊό.

Η κα Κυριακίδου σε ανάρτησή της στο τουίτερ ανέφερε πως: «Tο απόγευμα o ΠΟΥ ανακοίνωσε ότι η COVID-19 τελείωσε ως παγκόσμια έκτακτη ανάγκη για την υγεία».

Δεν έχει τελειώσει ως απειλή, λέει η Στ. Κυριακίδου

«Έπειτα από 38 μήνες μπορούμε να προχωρήσουμε. Αλλά η COVID-19 δεν έχει τελειώσει ως παγκόσμια απειλή για την υγεία. Συνεχίζουμε με την επιτήρηση, τον εμβολιασμό των ευάλωτων και την αυξημένη ετοιμότητα για το μέλλον» τόνισε η Ελληνίδα επίτροπος Στέλλα Κυριακίδου.

ΠΟΥ: Τέλος η κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τον κορωνοϊό

Λίγο νωρίτερα, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοίνωσε το τέλος της κατάστασης έκτακτής ανάγκης, με τον μακάβριο απολογισμό σε όλο τον πλανήτη να ανέρχεται σε επτά εκατ. θανάτους τα τελευταία τρία χρόνια.

Η σχετική απόφαση για την κήρυξη κατάστασης έκτακτης ανάγκης υπενθυμίζεται πως είχε ληφθεί τον Ιανουάριο του 2020, έξι εβδομάδες πριν χαρακτηριστεί ο COVID-19 ως πανδημία.

Η άρση του μέτρου είναι ένα σημάδι της προόδου που έχει σημειώσει ο κόσμος στην καταπολέμηση του ιού, αλλά ο ΠΟΥ έχει πει ότι η COVID-19 είναι εδώ για να μείνει, ακόμα κι αν δεν αποτελεί πλέον κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Διαβάστε επίσης

Αγκυλοποιητική Σπονδυλοαρθρίτιδα: Η κίνηση είναι σημαντική

Πρεσβευτής Πνευμονικής Υπέρτασης ο Γιώργος Πατούλης

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.