Το τέλος της πανδημίας κήρυξε ο ΠΟΥ

Τρία χρόνια μετά το ξέσπασμα της πανδημίας, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), κήρυξε την Παρασκευή (05/05/2023), το τέλος της παγκόσμιας κατάστασης έκτακτης ανάγκης, ένα ορόσημο για τον τερματισμό μιας κρίσης που σκότωσε τουλάχιστον 6,9 εκατομμύρια ανθρώπους και αναστάτωσε την παγκόσμια οικονομία.

O κορονοϊός δεν αποτελεί πλέον μια παγκόσμια κατάσταση έκτακτης ανάγκης για την υγεία, ανακοίνωσε ο Οργανισμός, λέγοντας ότι η COVID-19 τελεί πλέον υπό επαρκή έλεγχο.

ΠΟΥ: Η COVID-19 δεν συνιστά πλέον μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης

«Με μεγάλη ελπίδα δηλώνω ότι η COVID-19 δεν συνιστά πλέον μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης για την υγεία σε διεθνές επίπεδο, δήλωσε ο γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους, εκτιμώντας ότι η πανδημία έχει οδηγήσει σε «τουλάχιστον 20 εκατομμύρια» θανάτους, αριθμός σχεδόν τριπλάσιος από τον επίσημο απολογισμό του Οργανισμού .Παράλληλα, δήλωσε ότι «αυτό δεν σημαίνει ότι η COVID-19 έχει τελειώσει ως παγκόσμια απειλή για την υγεία» προσθέτοντας ότι δεν θα διστάσει να συγκαλέσει εκ νέου τους εμπειρογνώμονες για να επανεκτιμήσουν την κατάσταση, εάν ο ιός «θέσει τον κόσμο μας ξανά σε κίνδυνο».

Υπενθυμίζεται πως, η  επιτροπή έκτακτης ανάγκης  που στις 30 Ιανουαρίου 2020 είχε κηρύξει ύψιστο επίπεδο συναγερμού του Οργανισμού για την COVID-19 ήρε σήμερα αυτό το επίπεδο συναγερμού.

Η άρση του μέτρου είναι ένα σημάδι της προόδου που έχει σημειώσει ο κόσμος στην καταπολέμηση του ιού, αλλά ο Οργανισμός, έχει πει ότι η COVID-19 είναι εδώ για να μείνει, ακόμα κι αν δεν αποτελεί πλέον κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Διαβάστε επίσης 

Μια επιστροφή από τα παλιά, ο Χάρτης κι ο Βασίλης, η μαστίχα και ο Αθανάσιος

Ελλείψεις φαρμάκων με σεμαγλουτίδη και ντουλαγλουτίδη – Επιστολή φαρμακοποιών στους γιατρούς

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.