Δεν προσμετρώνται οι απουσίες λόγω COVID-19 – Τι προβλέπει εγκύκλιος του Υπουργείου Παιδείας

Έως και πέντε ημέρες απουσιών που οφείλονται στη νόσηση από κορονοϊό COVID-19 θα καταγράφονται αλλά δεν θα προσμετρώνται, σύμφωνα με διευκρινιστική εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, μετά την άρση των έκτακτων μέτρων προστασίας από τον κίνδυνο διασποράς του κορονοϊού COVID-19, διευκρινίστηκε ότι με απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων των σχολικών μονάδων οι εν λόγω απουσίες καταχωρίζονται αλλά δεν θα προσμετρηθούν.

Δικαιολογητικά 

“Η απόφαση του Συλλόγου εκδίδεται κατόπιν αιτήσεως των γονέων/κηδεμόνων των μαθητών/τριών ή των ιδίων, εφόσον είναι ενήλικοι, μαζί με την οποία προσκομίζεται σχετική υπεύθυνη δήλωση, επιδεικνυόμενης ταυτόχρονα στον Διευθυντή ή Προϊστάμενό των σχολικών μονάδων της αντίστοιχης βεβαίωσης θετικού ελέγχου με τη χρήση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου κορονοϊού COVID-19 (rapid test) ή μοριακού ελέγχου (PCR)”, σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Επιπλέον, προβλέπεται ότι στην περίπτωση που μαθητής νοσηλευτεί αποδεδειγμένα σε νοσοκομείο εξαιτίας νόσησης από κορονοιό COVID-19, οι απουσίες του καταχωρίζονται αλλά δεν προσμετρώνται για όλο το χρονικό διάστημα νοσηλείας. Οι παραπάνω απουσίες είναι πέραν του προβλεπόμενου από τις γενικότερες ή ειδικότερες διατάξεις αριθμού απουσιών.

Διαβάστε επίσης 

Πάσχα με ελλείψεις σε φάρμακα και σε υγειονομικό προσωπικό στα νησιά

Καταθλιπτικά συμπτώματα και ψύχωση, παρουσίασε ένας στους 4 Έλληνες στην περίοδο της πανδημίας

Ο Έλληνας γιατρός που κολύμπησε στην Ανταρκτική, για να καταγράψει τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.