Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων: Νοσηλεία ασθενών με COVID-19 σε όλες τις ΜΕΘ

Περαιτέρω χαλάρωση των μέτρων έναντι της COVID-19, εισηγήθηκε μετά από συνεδρίαση η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας. Έτσι, μετά την απόφαση για άρση των μέτρων από 1η Απριλίου 2023 για τον κορονοϊο, στους δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους, με την κατάργηση της μάσκας στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, την κατάργηση των υποχρεωτικών rapid test στους ανεμβολίαστους, αλλά και την απόφαση να μην δηλώνεται πλέον στην διαδικτυακή πλατφόρμα η νόσηση από COVID-19, έρχεται περαιτέρω χαλάρωση των μέτρων προστασίας.

COVID-19: Αλλαγή της διαχείρισης των ασθενών στις ΜΕΘ

Σηματοδοτώντας την υποχώρηση της έντασης της πανδημίας, μεταξύ άλλων, αποφασίστηκε η αλλαγή της διαχείρισης των ασθενών με κορονοϊό στις ΜΕΘ. Έτσι δεν θα νοσηλεύονται αποκλειστικά σε ΜΕΘ COVID, ούτε θα διαχωρίζονται οι εντατικές σε COVID-19 και non COVID.

Σύμφωνα με το σκεπτικό της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων και δεδομένου του εμβολιασμού της πλειονότητας του πληθυσμού και της δυνατότητας φαρμακευτικής κάλυψης των ασθενών με εύρος σκευασμάτων κατά τη νοσηλεία τους, οι ειδικοί εισηγήθηκαν και το Υπουργείο Υγείας αποδέχθηκε, τη νοσηλεία των ασθενών με κορονοϊό σε όλες τις ΜΕΘ, όπως συμβαίνει και για άλλα νοσήματα.

Σημειώνεται πως, η κατάργηση των ΜΕΘ COVID και non COVID και η επιστροφή στην προ της πανδημίας κατάσταση θα τεθεί σε ισχύ με ΚΥΑ.

Αναφορικά με την χαλάρωση των μέτρων στα νοσηλευτικά ιδρύματα, όσον αφορά τις μάσκες και το επισκεπτήριο, θα συζητηθεί σε επόμενη συνεδρίαση της Επιτροπής.

Διαβάστε επίσης 

Δωρεάν υπηρεσίες από διατροφολόγους, με το Εθνικό Πρόγραμμα Πρόληψης και Καταπολέμησης Παχυσαρκίας

Στον Πειραιά, το πρώτο Κέντρο Ημέρας υποστήριξης εργαζομένων

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.