Ικανοποίηση ΙΣΑ για συμμετοχή στα ΔΣ των νοσοκομείων

Την ικανοποίησή του, εκφράζει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ), για την υλοποίηση του αιτήματος που είχε υποβάλει ο πρόεδρος του, Γιώργος Πατούλης, αναφορικά με τη συμμετοχή εκπροσώπων του, στα ΔΣ των Δημοσιων Νοσοκομείων.

Ειδικότερα, με τη διάταξη του άρθρου 112 του Ν. 5034/2023 «Σύσταση νομικού προσώπου ιδιωτικού δικαίου με την επωνυμία «Ογκολογικό Κέντρο Παίδων “Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη – ΕΛΠΙΔΑ”», εκσυγχρονισμός του δικαίου για τη δωρεά και μεταμόσχευση οργάνων, ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19 και την προστασία της δημοσίας υγείας και άλλες επείγουσες ρυθμίσεις», ορίζεται ότι τα Νοσοκομεία διοικούνται από ενιαίο συλλογικό όργανο Διοίκησης, στη σύνθεση του οποίου συμμετέχει υποχρεωτικά ένας εκπρόσωπος του ιατρικού συλλόγου, στη χωρική αρμοδιότητα του οποίου εδρεύει η οργανική μονάδα έδρας, ο οποίος ορίζεται μαζί με τον αναπληρωτή του με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του Συλλόγου.

Ικανοποίηση ΙΣΑ

«Εκφράζουμε την ικανοποίησή μας καθώς οι Ιατρικοί Σύλλογοι θα μπορούν πλέον να έχουν λόγο για τα σημαντικά ζητήματα των νοσοκομειακών ιατρών του ΕΣΥ, την επίλυση των προβλημάτων τους, την ορθή ιατρική πρακτική και την προστασία της δημόσιας υγείας», τόνισε ο Πρόεδρος του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης.

Διαβάστε επίσης 

ΙΣΑ: Εκστρατεία ευαισθητοποίησης του κοινού για τη βία ενάντια στους υγειονομικούς

Δωρεάν υπηρεσίες από διατροφολόγους, με το Εθνικό Πρόγραμμα Πρόληψης και Καταπολέμησης Παχυσαρκίας

Στον Πειραιά, το πρώτο Κέντρο Ημέρας υποστήριξης εργαζομένων

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.