Συνέχιση των εμβολιασμών με AstraZeneca συνιστά ο ΠΟΥ

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας θεωρεί ότι τα οφέλη του εμβολίου της AstraZeneca υπερτερούν των κινδύνων και συνιστά την συνέχιση των εμβολιασμών, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του.

«O εμβολιασμός κατά της Covid-19 δεν θα μειώσει τις ασθένειες ή τους θανάτους από άλλες αιτίες. Τα θρομβοεμβολικά συμβάντα είναι γνωστό ότι συμβαίνουν συχνά. Ο φλεβικός θρομβοεμβολισμός είναι η τρίτη πιο κοινή καρδιαγγειακή νόσος παγκοσμίως» σημειώνει χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ενημερώνει ότι βρίσκεται σε τακτική επαφή με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΜΑ) και ρυθμιστές σε όλο τον κόσμο για τις τελευταίες πληροφορίες σχετικά με την ασφάλεια του εμβολίου.

Η Παγκόσμια Συμβουλευτική Επιτροπή του ΠΟΥ για την Ασφάλεια των Εμβολίων αξιολογεί προσεκτικά τα πιο πρόσφατα διαθέσιμα δεδομένα ασφάλειας για το εμβόλιο AstraZeneca. Μόλις ολοκληρωθεί αυτός ο έλεγχος, ο ΠΟΥ θα κοινοποιήσει αμέσως τα ευρήματα στο κοινό.

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.