Ανοίγει την Παρασκευή 11/11, η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό παιδιών, από 6 μηνών ως 4 ετών

Ξεκινά ο εμβολιασμός για βρέφη άνω των έξι μηνών μέχρι και παιδιών τεσσάρων ετών, με υποκείμενα νοσήματα και ανοσοκατεσταλμένα, ενώ παράλληλα δίνεται η δυνατότητα εμβολιασμού και για υγιή παιδιά μετά από ιατρική γνωμάτευση.

Τα εμβόλια της εταιρείας Pfizer έχουν παραληφθεί και όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας, την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου, θα ανοίξει η πλατφόρμα, για τον προγραμματισμό ραντεβού και οι πρώτοι εμβολιασμοί με τα εμβόλια αυτά θα ξεκινήσουν από την επόμενη εβδομάδα.

Οι συστάσεις της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών για τη χορήγησή έχουν αναρτηθεί στο https://emvolio.gov.gr/sites/default/files/attachments/pinakes_dikaioyhon_emvolion_10112022cor_1.pdf

Αυξήθηκαν τα κρούσματα στα παιδιά 

Υπενθυμίζεται πως, κατά την τελευταία ενημέρωση για την πορεία του Εθνικού Σχεδίου εμβολιαστικής κάλυψης για την COVID-19, η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασσμών , καθηγήτρια Μαρία Θεοδωρίδου, ανέφερε πως τα κρούσματα κορονοϊού στα παιδιά αυξήθηκαν στην τρέχουσα χρονιά και αφορούσαν την παραλλαγή Όμικρον. Όπως πρόσθεσε το 2022 παρατηρήθηκε αύξηση των επισκέψεων στα νοσοκομεία Παίδων, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα συμπτώματα που σε κάποιες περιπτώσεις ήταν έντονα όσον αφορά τη νόσηση των παιδιών από τον κορονοϊό.

Ωστόσο, έσπευσε να διευκρινίσει πως οι σοβαρές παρενέργειες με την όμικρον, ήταν πολύ λιγότερες στα παιδιά και πως ακόμη δεν υπάρχουν δεδομένα για την long Covid στα παιδιά.

Αναφερόμενη στη σύσταση της επιτροπής εμβολιασμών για τα παιδιά έξι μηνών έως τεσσάρων ετών, σημείωσε ό,τι υπάρχει σύσταση για εμβολιασμό ειδικά αν έχουν υποκείμενα νοσήματα, ή είναι ανοσοκατεσταλμένα.

Επιπλέον εξήγησε ότι τα υγιή παιδιά αυτής της ηλικίας θα μπορούν να εμβολιαστούν, εφόσον υπάρχει η σύμφωνη γνώμη του γιατρού τους, ενώ υπενθύμισε ότι η επιτροπή έχει γνωμοδότησε υπέρ της αναμνηστικής δόσης στα παιδιά 5 έως 11 ετών τα οποία ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου, τρεις μήνες μετά τον βασικό εμβολιασμό τους.

Διαβάστε επίσης 

Γρίπη, κορωνοϊός, RSV και τώρα και ιλαρά στα παιδιά – Συστάσεις για εμβολιασμό

Ορίστηκε το νέο ΔΣ του ΕΟΔΥ – Επιβεβαίωση του HS

«Το Χαμόγελο του Παιδιού»: Συγκλονιστικές ιστορίες εθελοντών, στην εκδήλωση για τα 27 χρόνια δράσης και προσφοράς

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.