Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: Δράσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη (14/11), ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, ξεκινάει μεγάλη δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού για την αξία της πρόληψης, της έγκαιρης διάγνωσης και της σωστής διαχείρισης του διαβήτη.

Η δράση του Ε.Ε.Σ. θα ξεκινήσει τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2022 και ώρες 9-2 μ.μ., στην Πλατεία Συντάγματος.

Συγκεκριμένα, η Κινητή Ομάδα Υγείας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, στελεχωμένη με γιατρούς και νοσηλευτές του Τομέα Υγείας του Ε.Ε.Σ, θα βρίσκεται το πρωί της Δευτέρας (9-2 μ.μ.) στην Πλατεία Συντάγματος, πλησίον της εισόδου του Μετρό. Κατά τη διάρκεια της δράσης θα πραγματοποιηθούν μετρήσεις σακχάρου στον κόσμο, καθώς και αναλυτική ενημέρωση για τους τρόπους με τους οποίους όλοι μπορούμε να προλάβουμε τον διαβήτη και τις επιπλοκές του.

Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη

Η Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη που εορτάζεται κάθε χρόνο στις 14 Νοεμβρίου, χρησιμεύει για να υπενθυμίζει σε όλους ότι ο Σακχαρώδης Διαβήτης (ΣΔ) είναι μία ολοένα αυξανόμενη παγκόσμια απειλή για την υγεία. Υπενθυμίζεται ότι, σήμερα ένας στους δέκα ενήλικες παγκοσμίως ζει με σακχαρώδη διαβήτη και σχεδόν οι μισοί δεν έχουν διαγνωστεί. Το θετικό μήνυμα είναι ότι το 80% των περιπτώσεων ΣΔ τύπου 2, μπορεί να προληφθεί με την υιοθέτηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής.

Συνεπώς η πρόληψη, η έγκαιρη διάγνωση και η σωστή διαχείριση του διαβήτη διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο στην ποιότητα ζωής και στην αύξηση του προσδόκιμου επιβίωσης από τη νόσο.

Μαθαίνουμε για τον Διαβήτη –  Φροντίζουμε για το Μέλλον

Στο μεταξύ, η Ελληνική Ενδοκρινολογική Εταιρεία–Πανελλήνια Ένωση Ενδοκρινολόγων (Ε.Ε.Ε-Π.Ε.Ε)  & o Σύλλογος Διαβητικών Αθήνας (ΣΥ.Δ.Α.) διοργανώνουν ενημερωτική εκδήλωση,   με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα  Διαβήτη, την Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2022 ώρα 10.30 -16.30 στην Αίθουσα Εκδηλώσεων ΜΕΤΡΟ Συντάγματος,  με τίτλο:  «Μαθαίνουμε για τον Διαβήτη – Φροντίζουμε για το Μέλλον»

Η εκδήλωση, εστιάζει στο   θέμα της εκπαίδευσης των ατόμων με διαβήτη, το οποίο επελέγη από την Παγκόσμια Ομοσπονδία για το Διαβήτη (IDF), για το έτος 2022. Η συνεχής και δια βίου εκπαίδευση του ατόμου με Σ.Δ.  αδιαμφισβήτητα αποτελεί το θεμέλιο λίθο για την καλύτερη αυτοδιαχείριση και αυτορρύθμιση  της γλυκαιμίας  και ως εκ τούτου τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πασχόντων.

Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να ενημερωθεί από πλειάδα επιστημόνων –μελών της Ε.Ε.Ε – Π.Ε.Ε., νοσηλευτές, διατροφολόγους και μέλη του ΣΥ.ΔΑ  εκπαιδευμένα στη διαχείριση της  νόσου του Σακχαρώδη Διαβήτη, μια νόσο που αποτελεί τη μάστιγα του 21ου αιώνα.

To  πλαίσιο των ενημερωτικών δράσεων θα εμπλουτιστεί με τη φιλική εθελοντική συμμετοχή των μελών της  ACROPOLIS CHEF’S CLUB OF ATTICA  – Λέσχη Αρχιμαγείρων Αττικής «AΚΡΟΠΟΛΙΣ», οι οποίοι έχοντας στις αξίες τους την κοινωνική και εθελοντική προσφορά για τον συνάνθρωπο θα δημιουργήσουν μοναδικές γεύσεις εδεσμάτων για το κοινό.

Στην εποχή της αλματώδους αύξησης των πασχόντων από Σ.Δ. και των ταχύτατων ιατροτεχνολογικών εξελίξεων για τη βέλτιστη ρύθμιση της γλυκαιμίας   γίνεται ακόμη μεγαλύτερη η αναγκαιότητα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των ατόμων με Σ.Δ. αλλά και της ευρύτερης κοινωνίας, εάν λάβουμε υπόψη ότι ένας στους τρεις ανθρώπους δεν γνωρίζει ότι νοσεί, όπως έχουν δείξει έγκυρες μελέτες στον Ελληνικό πληθυσμό.

Διαβάστε επίσης 

Γρίπη, κορωνοϊός, RSV και τώρα και ιλαρά στα παιδιά – Συστάσεις για εμβολιασμό

Ορίστηκε το νέο ΔΣ του ΕΟΔΥ – Επιβεβαίωση του HS

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.