«Καμπανάκι» από Έλληνες επιστήμονες για την πορεία του κορονοϊού – Έρχεται κοκτέιλ με γρίπη

Στην έξαρση που παρουσιάζει η επιδημία του κορονοϊού στη χώρα μας, αναφέρθηκε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη, υπογραμμίζοντας ό,τι ο Οκτώβριος είναι ο μήνας που ξεκινούν οι ιώσεις.

Πιο συγκεκριμένα, η κα Παγώνη σημείωσε στο MEGA, ό,τι «υπάρχει μία αύξηση γύρω στο 8 με 10%, πολύ περισσότερο στην Ευρώπη. Υπάρχει αύξηση νοσηλευομένων στην Ιταλία και την Αγγλία και έχει ξεκινήσει ο προβληματισμός σε όλους μας. Θα μπει η γρίπη, έχουν μπει ήδη άλλες ιώσεις, χρειάζεται προσοχή».

Απαραίτητο το αντιγριπικό εμβόλιο 

Η κα Παγώνη τόνισε πως οι πολίτες θα πρέπει να κάνουν το εμβόλιο της γρίπης και του κορονοϊού, ενώ οι ηλικιωμένοι θα πρέπει να λάβουν όλες τις δόσεις του εμβολίου, καθώς και του επικαιροποιημένου, ώστε να μη φτάσουν στις ΜΕΘ.

«Εάν κάνει όλες τις δόσεις και το επικαιροποιημένο, έχει υποκείμενα νοσήματα και είναι μεγάλης ηλικίας, μπορεί να νοσηλευτεί, αλλά δεν θα κάνεις τις επιπλοκές σε μεγάλο ποσοστό», είπε χαρακτηριστικά.

Η Ματίνα Παγώνη, κατέληξε πως, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε να φοράμε τη μάσκα μας όπου χρειαστεί, είτε πρόκειται για εσωτερικό είτε για εξωτερικό χώρο.

Πορεία κορονοϊού στην Ελλάδα

Στο μεταξύ, μείωση στον αριθμό των κρουσμάτων και αύξηση στον αριθμό των θανάτων από COVID-19  καταγράφηκε στην εβδομαδιαία επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ (03-09 Οκτωβρίου). Μειώθηκαν ακόμα λίγο οι διασωληνωμένοι ασθενείς, αλλά όχι οι εισαγωγές στα νοσοκομεία.

Από το σύνολο των 51.184 κρουσμάτων που έχουν επιβεβαιωθεί στη χώρα μας, τα 15 αφορούν το στέλεχος “Κένταυρος” του κορονοϊού (ΒΑ.2.75), εκ των οποίων τα 11 την τελευταία εβδομάδα. Ο δείκτης μετάδοσης (Rt) έκανε άλμα στο 1,09, από 0,99 την προηγούμενη εβδομάδα.

Καταγράφηκαν επίσης, 109 θάνατοι ασθενών COVID-19, αριθμός αυξημένος κατά 24% σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονταν διασωληνωμένοι έως το τέλος της εβδομάδας ήταν 62. Οι εισαγωγές στα νοσοκομεία όλης της χώρας ανήλθαν σε 1.102 (την προηγούμενη εβδομάδα ήταν 1.073).

Μικρή περαιτέρω αύξηση παρουσίασε και ο αριθμός των εξιτηρίων κατά 3% υψηλότερος απ’ ό,τι την προηγουμρνη εβδομάδα, ενώ αύξηση του ιικού φορτίου παρατηρήθηκε και στα λύματα σε Αττική, Θεσσαλονίκη και Κρήτη.

Διαβάστε επίσης 

Η μαχητική Ματίνα, η πελαγωμένη Νάντια, και ο “γάτος” Βαλτάς

Αλέξανδρος Νικολαϊδης -Τι είναι το καρκίνωμα NUT που τον οδήγησε στον θάνατο

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.