Μήλα: Διατηρήστε τα φρέσκα και τραγανά όλο το χρόνο

Είναι σχεδόν καιρός να αποχαιρετήσουμε τα υπέροχα καλοκαιρινά φρούτα. Αυτή την εποχή που οι καρποί της φύσης ωριμάζουν, τα μήλα έχουν την τιμητική τους. Δεν χρειάζεται να δίνετε μια περιουσία για να αγοράζετε νόστιμα μήλα το χειμώνα, εάν γνωρίζετε πώς να τα αποθηκεύετε σωστά. Υπό τις κατάλληλες συνθήκες, αναφέρει το realsimple.com, τα μήλα μπορούν να αποθηκευτούν και να διατηρηθούν φρέσκα και τραγανά όλο τον χρόνο.

Διαλέγουμε προσεκτικά

Σίγουρα θα έχετε διαπιστώσει ότι μερικά μήλα έχουν περισσότερες «φθορές» από άλλα. «Παράγοντες όπως η πίεση, το άμυλο και τα επίπεδα ζάχαρης επηρεάζουν τις δυνατότητες αποθήκευσης ενός μήλου», εξηγούν οι ειδικοί. Ως εκ τούτου, να είστε προσεκτικοί, επιλέγοντας πιο σφιχτά μήλα στο άγγιγμα, χωρίς καφέ κηλίδες ή σημάδια.

Υπάρχουν επίσης ορισμένα είδη μήλων που τείνουν να διατηρούνται λίγο περισσότερο. Τα opal μήλα, για παράδειγμα, δεν μαυρίζουν.

Πώς να αποθηκεύσετε κομμένα μήλα

Τα κομμένα μήλα αποτελούν ένα τόσο νόστιμο και υγιεινό σνακ, αλλά δεν διαρκούν τόσο πολύ όσο ολόκληρο το φρούτο. Για να αξιοποιήσετε στο έπακρο τις φέτες μήλου σας, αποθηκεύστε τις σε μια επανασφραγιζόμενη σακούλα ή αεροστεγές δοχείο αποθήκευσης τροφίμων στο ψυγείο. Θα παραμείνουν φρέσκα για περίπου 3-5 ημέρες, αν και μπορεί να παρατηρήσετε ότι θα αρχίσουν να γίνονται καφέ.

Για να μην ροδίσουν οι φέτες μήλου σας, ρίξτε τις σε λίγο χυμό λεμονιού πριν τις βάλετε σε ένα δοχείο στο ψυγείο. Και μην ανησυχείτε μήπως τα μήλα σας πάρουν μια γεύση λεμονιού—στην πραγματικότητα, η χρήση χυμού λεμονιού προσθέτει απλώς μια ελαφριά πίκρα που μόλις και μετά βίας γίνεται αντιληπτή.

Χρησιμοποιήστε το ψυγείο σας

Ενώ τα μήλα μπορεί να ευδοκιμήσουν στο ύπαιθρο ενώ είναι ακόμα στα δέντρα τους, μόλις τα φέρετε από το κατάστημα, θα παραμείνουν φρέσκα για περισσότερο χρόνο αν τα διατηρήσετε στο ψυγείο σας.

«Συνιστούμε πάντα να διατηρούνται τα μήλα στο ψυγείο για βέλτιστη φρεσκάδα και διάρκεια ζωής, ανεξάρτητα από την ποικιλία ή το πού αγοράστηκε το μήλο», επισημαίνουν οι ειδικοί.

Μπορείτε να παγώσετε μήλα;

Μπορείτε σίγουρα να τα αποθηκεύσετε στην κατάψυξη, αλλά είναι σημαντικό να σημειώσετε ότι αυτή η μέθοδος θα τα κάνει να χάσουν την τραγανότητά τους. Τα κατεψυγμένα μήλα (τα οποία αποθηκεύονται καλύτερα σε φέτες και όχι ολόκληρα, ώστε να εξοικονομήσετε χώρο) είναι ιδανικά για χρήση σε πίτες, τάρτες, σάλτσα μήλου ή βούτυρο μήλου.

Όταν ψήνετε με κατεψυγμένα μήλα, δεν χρειάζεται να τα ξεπαγώσετε πρώτα. Απλώς τοποθετήστε τις παγωμένες φέτες σε μια κρούστα πίτας με την υπόλοιπη γέμιση, καλύψτε με ζύμη και ψήστε. Απλά φροντίστε να προσέχετε την πίτα σας, καθώς η χρήση παγωμένης γέμισης πιθανότατα σημαίνει ότι πρέπει να προσθέσετε περίπου 20 λεπτά στο συνολικό χρόνο ψησίματος.

Κρατήστε τα χώρια

Κρατήστε τα χωριστά το ένα από το άλλο και σκεφτείτε να τα τυλίξετε ξεχωριστά σε μικρά πετσετάκια, αν δεν έχετε τόσο χώρο. Αυτό βοηθά στην πρόληψη του αερίου αιθυλενίου, που εκπέμπουν πολλά ώριμα φρούτα, από το να προκαλέσουν πρόωρη ωρίμανση κοντινών προϊόντων (ή χειρότερα, σήψη).

Επίσης, πετάξτε ό, τι σαπίζει ή δεν είναι καλό μόλις το εντοπίσετε. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε πραγματικά να τα διατηρήσετε σας φρέσκα για όσο το δυνατόν περισσότερο.

Διαβάστε επίσης

Αυγά: Κόλπα για εύκολο ξεφλούδισμα

Ποια προβλήματα υγείας σχετίζονται με την παχυσαρκία

 

 

 

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.