Αντιμέτωπος με νέα έξαρση του κορονοϊού, βρίσκεται ο πλανήτης

«Ανησυχητική εκτίναξη» των νέων περιστατικών Covid-19 διαπιστώνει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας σε μεγάλο μέρος του πλανήτη και ζητά αυστηρή τήρηση των περιοριστικών μέτρων.

Στο μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης, η εξάπλωση της πιο επιθετικής βρετανικής μετάλλαξης του κορονοϊού ευθύνεται για την επιδείνωση της πανδημίας, υπονομεύοντας τις προσπάθειες για τον έλεγχο της.

Ιταλία: Αύξηση 10% των κρουσμάτων την τελευταία εβδομάδα

Στην Ιταλία, την πρώτη δυτική χώρα που επλήγη από την πανδημία Covid-19, ο αριθμός των νέων μολύνσεων από κορονοϊό σημείωσε αύξηση κατά 10% την προηγούμενη εβδομάδα σε σχέση με μία εβδομάδα νωρίτερα. Οι υγιειονομικές αρχές της χώρας, έχουν προειδοποιήσει ότι η κατάσταση επιδεινώνεται γρήγορα καθώς κερδίζουν έδαφος πιο μεταδοτικά παραλλαγμένα στελέχη.

“Η εφαρμογή πιο αυστηρών μέτρων και η σταδιακή αύξηση του αριθμού των εμβολιασμένων μας κάνουν να πιστέψουμε ότι το δεύτερο μισό της άνοιξης ο αριθμός των μολύνσεων θα βελτιωθεί”, επεσήμανε ο ο υπουργός Υγείας της χώρας, Ρομπέρτο Σπεράντσα σε συνέντευξή του στην εφημερίδα La Repubblica, υπογραμμίζοντας ότι οι επόμενες εβδομάδες “δεν θα είναι καθόλου εύκολες”.

Γερμανία: 70 ασθενείς υπέκυψαν τις τελευταίες 24 ώρες

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του SARS-CoV-2 στη Γερμανία αυξήθηκαν κατά 10.790 τις προηγούμενες 24 ώρες, φθάνοντας τα 2.569.245, σύμφωνα με τα στοιχεία του Ινστιτούτου Ρόμπερτ Κοχ, του φορέα επιδημιολογικής επιτήρησης της χώρας.

Παράλληλα, 70 ασθενείς με Covid-19 υπέκυψαν, με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορωνοϊού να φθάνει στη χώρα τους 73.371 μέχρι στιγμής, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Γαλλία: Ισχυρή πίεση δέχεται το σύστημα υγείας

Η Γαλλία ανακοίνωσε 29.759 νέα κρούσματα της Covid-19 κατά το τελευταίο 24ωρο.Οι νέοι θάνατοι ανέρχονται σε 169 επί συνόλου 64.978, ενώ κατά 37 αυξήθηκε ο αριθμός των νοσηλευομένων σε ΜΕΘ επί συνόλου 4.070, καθώς αυξάνεται διαρκώς η πίεση προς το γαλλικό σύστημα υγείας.

Σημειώνεται ότι, η Γαλλία, έχει τον έκτο μεγαλύτερο συνολικό αριθμό κρουσμάτων της Covid-19 παγκοσμίως, 4,02 εκατομμύρια κρούσματα, και βρίσκεται πίσω από το Ηνωμένο Βασίλειο που έχει καταγράψει συνολικά 4,25 εκατομμύρια κρούσματα.

Ρωσία: Πάνω από 10.000 τα νέα κρούσματα

Για πρώτη φορά από την περασμένη Δευτέρα, η Ρωσία κατέγραψε και πάλι πάνω από 10.000 κρούσματα του νέου κορονοϊού.

Το τελευταίο 24ωρο ανακοινώθηκαν 10.083 νέα κρούσματα, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό από την αρχή της πανδημίας στα 4.390.608.

Άλλοι 395 άνθρωποι πέθαναν από Covid-19 και συνολικά ο αριθμός των νεκρών φτάνει τους 92.090, όπως ανέφερε το κέντρο για την αντιμετώπιση της πανδημίας σήμερα.

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.