Πάλεψε με αγέλη σκύλων στο ηφαίστειο Σουσάκι για να σώσει 3 παιδιά – Η συγκλονιστική αφήγησή του

Μία εκδρομή στο ηφαίστειο Σουσάκι εξελίχθηκε σε μία τρομακτική εμπειρία από μία αγέλη σκύλων που επιτέθηκε σε έναν 52χρονο και τρία μικρά παιδιά.

Κανείς δεν μπορούσε να προβλέψει το τέλος μιας καλοκαιρινής εκδρομής τριών παιδιών και του 52χρονου Σταμάτη Καπετάνιου στο ηφαίστειο Σουσάκι στην Κορινθία – το οποίο είναι τουριστικό αξιοθέατο – εξαιτίας της αγέλης άγριων σκύλων που περιφέρεται στην περιοχή.

Ο Σταμάτης Καπετάνιος κατόρθωσε να σώσει τα παιδιά τα οποία φέρουν πολλά τραύματα από τις δαγκωματιές των άγριων σκυλιών, αν και εκείνος χρειάστηκε τουλάχιστον 100 ράμματα για τις σοβαρές πληγές που του προκάλεσαν, ενώ υπέστη σοβαρή βλάβη στο αυτί.

Η περιγραφή του για τη μοιραία εκδρομή που θα χαραχτεί για πάντα στη μνήμη τους, είναι συγκλονιστική:

«Το Σάββατο 13 Αυγούστου 2022 ξεκινήσαμε με ενθουσιασμό μια εκδρομή με το γιο μου Δανιήλ Καπετάνιο (ετών 9) και τα δυο ανίψια μου, Roxanne LeMarechal (ετών 11) και Edward LeMarechal (ετών 9), με προορισμό το ηφαίστειο Σουσάκι στους Αγίους Θεόδωρους.
Το ηφαίστειο αυτό αποτελεί εκπαιδευτικό προορισμό για σχολεία και είναι ένα τουριστικό αξιοθέατο.

Οδηγήσαμε στο χωματόδρομο προς το ηφαίστειο Σουσάκι για μερικά λεπτά και μετά αποφασίσαμε να συνεχίσουμε με τα πόδια.

Αφού περπατήσαμε γύρω στο 1 χιλιόμετρο ανηφορικά, είδαμε έντρομοι περίπου στα 300 μέτρα μια αγέλη σκύλων. Δεν μπορώ να είμαι ακριβής για τον αριθμό τους, 7 με 15 σκυλιά. Η ώρα ήταν γύρω στις 2 το μεσημέρι.

Η επίθεση της αγέλης σκύλων στο ηφαίστειο Σουσάκι 

Είπα αμέσως στα παιδιά να κρατήσουν την ψυχραιμία τους, αλλά έντρομος είδα την αγέλη να τρέχει προς τα πάνω μας γαβγίζοντας απειλητικά.

Έβαλα το σώμα και τα χέρια μου γύρω απο παιδιά. Τα σκυλιά τότε ξεκίνησαν επίθεση προς τα παιδιά απο τα δεξιά και τα αριστερά μου ταυτόχρονα, τρέχοντας με μεγάλη ορμή.

Έντρομος είδα ένα απο τα σκυλιά να δαγκώνει την ανιψιά μου στο πίσω μέρος απο το γόνατο της.

Ταυτόχρονα ένα άλλο μεγαλόσωμο σκυλί ρίχνει το γιο μου κάτω στο έδαφος και αλλά σκυλιά κατευθύνονται πάνω του για να τον κατασπαράξουν.

Το μοναδικό μου όπλο είναι μια μικρή τσάντα που κρατούσα και περιείχε τρία θερμός για τα παιδιά. Πρέπει να παλέψω για να σώσω τις ζωές των παιδιών και και τη δική μου που απειλούνται θανάσιμα από αυτήν τη δολοφονική απόπειρα εναντίων μας.

Προσπαθώ απεγνωσμένα να σώσω τα παιδιά, χτυπώντας το σκυλί που επιτέθηκε στην ανιψιά μου και με μια αστραπιαία κίνηση σηκώνω το γιο μου απο το έδαφος και χτυπάω με όση δύναμη έχω τα σκυλιά που τον είχαν περικυκλώσει.

Ταυτόχρονα βλέπω ένα σκυλί να κατευθύνεται προς τον ανιψιό μου ο οποίος τρέχει για να το αποφύγει. Με την τσάντα χτυπάω και αυτό το σκυλί.

Λέω στα παιδιά να απομακρυνθούν και πλέον είμαι μόνος αντιμέτωπος με την αγέλη η οποία ευτυχώς έχει επικεντρωθεί πάνω μου και όχι στα παιδιά που έχουν τρέξει γύρω στα 30 μέτρα μακριά.

Ο αγώνας απέναντι στην αγέλη σκύλων στο ηφαίστειο Σουσάκι

Αυτό που ακολουθεί είναι ο μεγαλύτερος αγώνας που έχω δώσει στη ζωή μου.

Τα σκυλιά γαβγίζουν όλο και πιο απειλητικά και με πλησιάζουν όλο και περισσότερο.

Αρχίζω να φωνάζω και εγώ σα ζώο… ΟΧΙ, ΠΙΣΩ… και κάποιο από αυτά κάνει την πρώτη επίθεση την οποία αποκρούω με την τσάντα με τα παιδικά θερμός που είναι το μοναδικό μου όπλο.

Ο σκύλος τότε αρπάζει την τσάντα με τα δόντια του και την κρατάει λυσσασμένα. Από την άλλη κρατάω και εγώ την τσάντα και προσπαθώ να την απελευθερώσω από τα δόντια του. Η δύναμη του σκύλου είναι μεγάλη και καταφέρνει να σκίσει την τσάντα κουνώντας το στόμα του δεξιά και αριστερά με λυσσαλέα δύναμη και έντρομος βλέπω την τσάντα να σχίζεται στη μέση και τα θερμός να κυλιούνται στο έδαφος. Το μοναδικό μου όπλο έχει πλέον χαθεί. Ο πανικός αρχίζει να με κυριεύει. Οι ζωές μας πλησιάζουν προς το τέλος τους.

Σε αυτό το σημείο τα σκυλιά επιτίθενται πάνω μου όλα ταυτόχρονα. Με ρίχνουν στο έδαφος και ξεκινάνε να με κατασπαράζουν από την αριστερή πλευρά. Σηκώνω ενστικτωδώς το αριστερό μου χέρι για να προστατεύσω το πρόσωπο μου. Τα σκυλιά αυτά είναι δολοφόνοι, διψασμένα για αίμα.

Τα σκυλιά καταφέρνουν να με δαγκώσουν στο αυτί το οποίο κυριολεκτικά ξεριζώνεται κατά τα 2/3. Επίσης καταφέρνουν κάποιες δαγκωματιές κάτω από τη μασχάλη οι οποίες παραλύουν μερικώς το αριστερό μου χέρι όποτε σε αυτή την υπέρτατη μάχη για τη ζωή των παιδιών και τη δίκη μου χάνω ακόμα ένα όπλο. Από τη δεξιά μου πλευρά τα σκυλιά επικεντρώνονται σε δαγκωματιές στο πόδι μου.

Πεσμένος στο έδαφος, πληγωμένος και περικυκλωμένος από την αγέλη ο χρόνος πραγματικά σταμάτησε. Η σκέψη που έκανα ήταν. Αλήθεια είναι αυτό το τέλος μας. Μια αθώα εκπαιδευτική εκδρομή.

Γυρίζω το κεφάλι μου προς τα κάτω για να δω τα παιδιά και τα βλέπω σε μια απόσταση 30 μέτρων να βλέπουν έντρομα την ζωή του πατέρα και θείου τους σχεδόν στο τέλος της.

Καταλαβαίνω ότι κάτι πρέπει να κάνω για αυτά τα παιδιά. Είμαι η μοναδική τους ελπίδα. Θέλω να δω το γιο μου και τα ανίψια μου να μεγαλώσουν, θέλω να είμαι δίπλα τους, έχω ευθύνες δεν μπορώ να τα παρατήσω τώρα.

Αυτές οι σκέψεις μου έδωσαν μια θεία δύναμη. Καταφέρνω να σηκωθώ στα πόδια μου. Με το ένα χέρι βρίσκω μεγάλες πέτρες και τις πετάω με δύναμη πάνω στα σκυλιά.

Κάποια από τα σκυλιά απωθούνται προσωρινά. Η επίθεση τους συνεχίζεται με λύσσα και με ξανά ρίχνουν στο έδαφος και συνεχίζουν να με δαγκώνουν στα πόδια.

Καταφέρνω να ξανασηκωθώ στα πόδια μου και βρίσκω ένα κλαδί δέντρου πεσμένο κάτω το οποίο το χρησιμοποιώ σαν όπλο απώθησης.

Για καλή μου τύχη φαίνεται ότι αυτό το όπλο είναι αποδοτικό. Ουρλιάζω απέναντι στα γαυγίσματα τους και κουνάω το κλαδί σε αυτά που προσπαθούν να μου κάνουν επίθεση οπισθοχωρώντας ταυτόχρονα.

Κάποια από τα σκυλιά αποφασίζουν να σταματήσουν την επίθεση και τότε γυρίζω την πλάτη μου στα σκυλιά και αρχίζω να φωνάζω στα παιδιά “Πάμε, πάμε, πάμε”.

Τότε ακούω τα παιδιά να μου φωνάζουν ότι κάποιος σκύλος έχει ξεκινήσει επίθεση. Γυρίζω γρήγορα και τον απωθώ με το κλαδί.

Σε αυτό το χρονικό σημείο τα σκυλιά φαίνεται να έχουν ολοκληρώσει την επίθεση τους και αφού σιγουρεύομαι ότι κανένα πλέον δε μας ακολουθεί, αιμορραγώντας και με ακρωτηριασμένο αυτί λέω στα παιδιά να περπατήσουμε την κατηφόρα μέχρι να βρούμε το αυτοκίνητο.

Ο γιος μου με ρωτάει αν έχω το κινητό μου τηλέφωνο μαζί μου. Δυστυχώς συνειδητοποιώ ότι το έχασα κατά τη διάρκεια της πάλης.

Παρακαλώ το Θεό να μην έχω χάσει και τα κλειδιά του αυτοκινήτου. Ευτυχώς τα βρίσκω στην δεξιά μου τσέπη.

Εξουθενωμένος παρακινώ τα παιδιά να προχωρήσουμε και βρίσκουμε το αυτοκίνητο. Μπαίνουμε μέσα και τα παιδιά μου λένε ότι πρέπει να πάμε στο νοσοκομείο. Έχοντας όμως χάσει το κινητό δε ξέρω ποιο δρόμο να ακολουθήσω. Ξεκινάω την οδήγηση ελπίζοντας ότι θα συναντήσω κάποιο αυτοκίνητο και να ζητήσω βοήθεια.

Σε μικρή απόσταση βρίσκω κάποιους και ζητάω βοήθεια για να πάμε στο νοσοκομείο Κορίνθου. Προσπαθώ να ηρεμήσω τα παιδιά. Ο γιος μου έχει κλείσει τα μάτια του, νομίζω πως έχει λιποθυμήσει από τον φόβο του. Τα ανίψια μου τσιρίζουν πανικόβλητα.

Προσπαθώ να εμψυχώσω τα παιδιά. Τους βάζω μουσική και τους λέω ότι τώρα είμαστε ασφαλείς, σε λίγο θα είμαστε στο νοσοκομείο και θα μας περιποιηθούνε. Τους λέω ποσό γενναία πολεμήσανε και ότι είμαι ο πιο περήφανος πατέρας-θείος του κόσμου και ότι τα αγαπώ όσο τίποτα άλλο στον κόσμο. Ο γιος μου συνέρχεται, τα ανίψια μου ηρεμούν και όλοι πλέον συγκεντρωνόμαστε στο άμεσο στόχο μας, να βρεθούμε στο νοσοκομείο Κορίνθου όσο το δυνατό πιο γρήγορα.

Φθάνουμε στο νοσοκομείο και αμέσως γιατροί και νοσοκόμοι, βλέποντας το πρόσωπο μου παραμορφωμένο πέφτουν πάνω στα παιδιά και σε εμένα για τις πρώτες βοήθειες.

Η αγέλη σκύλων στο ηφαίστειο Σουσάκι είχε επιτεθεί και σε Γερμανούς τουρίστες

Ακούω από κάποιον να λέει ότι υπήρξε παρόμοια περίπτωση από αγέλη σκύλων στο ηφαίστειο Σουσάκι με ένα ζευγάρι Γερμανών τουριστών πριν από λίγο καιρό.

Τα τραύματα μου είναι μεγάλα και αποφασίζεται η διακομιδή μου στο ΚΑΤ. Τα παιδιά ευτυχώς δεν είναι σε τόσο κακή κατάσταση. Ο γιος μου έχεις 4 οπές στα πόδια του διάμετρου 2 εκατοστών η κάθε μια και η ανιψιά μου 3. Το άλλο μου ανίψι δεν έχει τίποτα. Το νοσοκομείο Κορίνθου μπορεί να διαχειριστεί τα τραύματα των παιδιών και ειδοποιείται η σύζυγος μου να έρθει στο νοσοκομείο Κορίνθου.

Στο ΚΑΤ αποφασίζεται άμεσα χειρουργείο πλαστικής για αποκατάσταση του αυτιού μου και ράμματα σε όλο το κορμί μου, γύρω στα 50 ράμματα εξαιρώντας τα ράματα του αυτιού.

Η ακριβής τοποθεσία της επίθεσης της αγέλης σκύλων προσδιορίστηκε με εφαρμογή κινητού στο σημείο που μου έπεσε το κινητό τηλέφωνο λόγω της δολοφονικής επίθεσης στο ηφαίστειο Σουσάκι. Οι συντεταγμένες είναι:

37,93427° N, 23,08920° E

Διαβάστε επίσης

Χειρουργείο στη μέση: Αυτοί είναι οι μύθοι που πρέπει να σταματήσεις να πιστεύεις!

Τρία ή έξι γεύματα την ημέρα; Η απάντηση από την ειδικό!

Σχολεία: Πώς θα ανοίξουν – Τι θα γίνεται σε περίπτωση κρούσματος

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.