Κορονοϊός: Η μισή Ελλάδα σε βαθύ κόκκινο – όλα τα μέτρα που ισχύουν για το τριήμερο

Παρατείνεται το lockdown σε 13 περιοχές της χώρας, καθώς δεν υπάρχουν ακόμη ενδείξεις υποχώρησης του τρίτου επιδημικού κύματος του κορονοϊού.

Παράλληλα από σήμερα μέχρι τις 22 Μαρτίου, 8 ακόμη περιοχές εντάσσονται στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου (βαθύ κόκκινο).

Έτσι, στο βαθύ κόκκινο από σήμερα βρίσκεται η… χώρα και συγκεκριμένα 21 περιοχές: η Περιφέρεια Αττικής, οι Περιφερειακές Ενότητες Αιτωλοακαρνανίας και Αχαΐας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, οι Περιφερειακές Ενότητες Βοιωτίας, Εύβοιας (εξαιρουμένου του Δήμου Σκύρου), Φθιώτιδας και Φωκίδας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, οι Περιφερειακές Ενότητες Αργολίδας, Αρκαδίας και Κορινθίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, η Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, οι Περιφερειακές Ενότητες, Χαλκιδικής, Ευρυτανίας και Λέσβου, οι Περιφερειακές Ενότητες Άρτας και Θεσπρωτίας της Περιφέρειας Ηπείρου, η Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου της Περιφέρειας Κρήτης, η Περιφερειακή Ενότητα Σάμου της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, η Περιφερειακή Ενότητα Λευκάδας της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, εξαιρουμένου του Δήμου Μεγανησίου, καθώς και ο δήμος Καλυμνίων της Περιφερειακής Ενότητας Καλύμνου, ο δήμος Ρόδου της Περιφερειακής Ενότητας Ρόδου, ο δήμος Χίου της Περιφερειακής Ενότητας Χίου και ο δήμος Ανωγείων της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου και οι δήμοι Ιωαννιτών και Μετσόβου, ο δήμος Κατερίνης, ο δήμος Χανίων και ο Δήμος Σκιάθου.

Η άλλη μισή χώρα βρίσκεται στο κόκκινο, όπου επίσης ισχύουν αυστηροί περιορισμοί.Ακόμη από τις 16 Μαρτίου έως τις 29 Μαρτίου κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία όλων των βαθμίδων σε όλη την επικράτεια.

Όλα τα μέτρα για τις κατακόκκινες περιοχές

Και αυτό το Σαββατοκύριακο ισχύει απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 7 το απόγευμα μέχρι τις 5 το πρωί, στις περιοχές που βρίσκονται στο «βαθύ κόκκινο» απαγορεύεται η κυκλοφορία από τις 19:00 μέχρι τις 05:00.

Καθαρά Δευτέρα

Για την Καθαρά Δευτέρα ισχύει ό,τι ισχύει και τις υπόλοιπες ημέρες. Ο χαρταετός επιτρέπεται αλλά υπό όρους.

Πιο αναλυτικά:

  • Δεν επιτρέπονται υπερτοπικές μετακινήσεις πλην των γνωστών εξαιρέσεων (εργασία, επιστροφή σε μόνιμη κατοικία κλπ).
  • Οι μετακινήσεις σε σούπερ μάρκετ πραγματοποιούνται μόνο εντός δήμου διαμονής ή εντός 2 χιλιομέτρων από τον τόπο κατοικίας.
  • Οι μετακινήσεις για άσκηση ή βόλτα με το κατοικίδιο επιτρέπονται μόνο πεζή ή με ποδήλατο και όχι με αυτοκίνητο

Επομένως ο χαρταετός επιτρέπεται εντός του οικείου δήμου ή σε απόσταση έως 2 χιλιόμετρα από τον τόπο κατοικίας με τους περιορισμούς των μετακινήσεων και λαμβάνοντας όλα τα μέτρα αποστάσεων και αποφυγής συνωστισμού στους υπαίθριους χώρους.

Παράλληλα η απαγόρευση κυκλοφορίας ισχύει κανονικά, όπως κάθε Δευτέρα, ωστόσο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη λόγω του μητροπολιτικού τους χαρακτήρα θα ξεκινά από τις 21:00.

Διαβάστε επίσης

Β.Παπαευαγγέλου : Βαριά η επιδημιολογική εικόνα παρά τα περιοριστικά μέτρα

Κορονοϊός: 2.405 νέα κρούσματα, 49 θάνατοι και 521 διασωληνωμένοι

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.