Την ερχόμενη εβδομάδα η τελική πρόταση για το πιστοποιητικό εμβολιασμού

Την τελική πρόταση για το πιστοποιητικό εμβολιασμού παρουσιάζει την ερχόμενη εβδομάδα η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν γίνει ως τώρα γνωστές, το ψηφιακό πιστοποιητικό θα περιλαμβάνει πληροφορίες για τα τεστ και την ανάρρωση όσων είχαν νοσήσει στο παρελθόν από κορωνοϊό. Το Reuters παρουσίασε προσχέδιο σύμφωνα με το οποίο τα ψηφιακά πιστοποιητικά εμβολιασμού πρέπει να αποτρέπουν τις διακρίσεις σε βάρος εκείνων που δεν έχουν εμβολιαστεί για τη νόσο Covid-19.

Οι 27 χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα κληθούν να αποφασίσουν αν θα ήταν πρόθυμες να άρουν τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς μόνο για εκείνους που έχουν εμβολιαστεί με εμβόλια τα οποία έχουν λάβει έγκριση από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΜΑ) ή και για όσους έχουν εμβολιαστεί με εμβόλια που έχουν έγκριση για μεμονωμένες χώρες.

Στην πρώτη περίπτωση, το πιστοποιητικό δεν θα ισχύει για όσους έχουν κάνει το ρωσικό ή το κινεζικό εμβόλιο.

Η Ουγγαρία και η Σλοβακία έχουν ήδη αγοράσει το ρωσικό εμβόλιο Sputnik, παρ’ ότι αυτό  δεν έχει λάβει άδεια χρήσης από τον ΕΜΑ.

Το σίγουρο είναι οτι οι χώρες κυρίως της νότιας Ευρώπης, που βασίζουν μεγάλο μέρος της οικονομικής τους δραστηριότητας στον τουρισμό, προσδοκούν πολλά από την θεσμοθέτηση του πιστοποιητικού για τη φετινή καλοκαιρινή περίοδο.

Διαβάστε επίσης

Μ. Σχοινάς: Συμφωνία για το ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού πριν το καλοκαίρι

Κορονοϊός: Πάνω από 40.000 πιστοποιητικά εμβολιασμού μέσα σε μία ημέρα

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.