Ξάνθη: Συρροή κρουσμάτων σε μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων

Είκοσι νέα κρούσματα εντοπίστηκαν σε μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων της Ξάνθης και αφορούν 18 τρόφιμους και 2 άτομα του προσωπικού. Παράλληλα, όπως έγινε γνωστό, μία από τις τρόφιμους που είχε νοσήσει, κατέληξε στο Νοσοκομείο Ξάνθης. H ηλικιωμένη γυναίκα, που διέμενε στην μονάδα φροντίδας «Άγιος Βασίλειος» και ήταν η μοναδική από τα 36 κρούσματα που εντοπίστηκαν στο ίδρυμα και  χρειάστηκε να νοσηλευτεί στο Νοσοκομείο, κατέληξε το περασμένο Σάββατο.

Τις τελευταίες μέρες, σύμφωνα με την ΕΡΤ βρέθηκαν 26 τρόφιμοι θετικοί στον κορονοϊό καθώς και 10 άτομα από το προσωπικό, όπως είχε ανακοινώσει ο πρόεδρος του Δ.Σ. της μονάδας φροντίδας ηλικιωμένων, Γιάννης Παπαχρόνης.

Μάλιστα, ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου με μια συναισθηματικά φορτισμένη ανακοίνωση γνωστοποίησε τη δύσκολη κατάσταση που βιώνει τις τελευταίες μέρες το ίδρυμα υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων: “Ο κορονοϊός εισχώρησε τελικά και στο δικό μας γηροκομείο από ασυμπτωματικό ή ασυμπτωματικούς φορείς, επισκέπτες και προσωπικό. Παρόλα τα μέτρα ασφαλείας κατάφερε και μας νίκησε”.

Συνεχίζεται η ιχνηλάτηση στη μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων 

Σημειώνεται πως, η δομή ηλικιωμένων, όπως ενημερώνουν οι υπεύθυνοι, τήρησε όλα τα  πρωτόκολλα προστασίας σε μεγαλύτερο βαθμό από τα υποχρεωτικά, συνεχίζει την προσπάθεια για να περιορίσει την εξάπλωση του ιού σε τρόφιμους και προσωπικό.

Το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, μετά από διενέργεια δειγματοληπτικών τεστ που έκανε στους τρόφιμους και το προσωπικό του γηροκομείου “‘Αγιος Βασίλειος” στην πόλη της Ξάνθης βρέθηκαν είκοσι έξι τρόφιμοι θετικοί στον κορονοϊό με μικρά ή και καθόλου συμπτώματα καθώς και δέκα άτομα στο προσωπικό του ιδρύματος.

Διαβάστε επίσης 

COVID-19 : Στον… αστερισμό του «Κενταύρου» από τον Σεπτέμβριο η Ελλάδα

Ευλογιά των πιθήκων: Σήμερα στην Ελλάδα τα πρώτα εμβόλια

Συμπληρώματα Διατροφής: Πότε είναι απαραίτητα και τι προσφέρουν

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.