Ο ΠΟΥ εγκρίνει το μονοδοσικό εμβόλιο Johnson & Johnson

O Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) εντάσσει το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson στο “οπλοστάσιο” κατά της νόσου Covid-19. Είχε προηγηθεί το πράσινο φως του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΜΑ) για την διάθεση και χορήγηση του εμβολίου.

«Κάθε νέο εργαλείο ασφαλές και αποτελεσματικό κατά της Covid-19 είναι ένα ακόμα βήμα προς τον έλεγχο της πανδημίας» , σχολίασε ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους.

Ο Οργανισμός έχει ακόμη εγκρίνει τα εμβόλια των Pfizer-BioNTech και Astrazeneca τα οποία χροηγούνται σε δύο δόσεις.

Το εμβόλιο της Johnson μπορεί να διατηρηθεί σε ένα κλασικό ψυγείο.

Το πράσινο φως που δόθηκε σήμερα επιτρέπει την ένταξη αυτού του εμβολίου και στον μηχανισμό Covax που δημιουργήθηκε για να διασφαλιστεί η ισότιμη διανομή των εμβολίων που δεν έχουν ακόμη παρασκευαστεί σε επαρκείς ποσότητες ώστε να καλυφθεί η ζήτηση.

Ο δρ Τέντρος δήλωσε ότι ο μηχανισμός Covax ελπίζει να λάβει “το συντομότερο δυνατό” 500 εκατομμύρια δόσεις του νέου εμβολίου. Ο Μπρους Έιλουαρντ, σύμβουλος του γενικού διευθυντή, διευκρίνισε ότι ελπίζει για τις πρώτες δόσεις “τον Ιούλιο ή νωρίτερα”.

Διαβάστε επίσης:

Η Ευρώπη ενέκρινε το εμβόλιο της Johnson & Johnson (upd)

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.