Έκτακτη ενημέρωση το απόγευμα από Μαρία Θεοδωρίδου και Μάριο Θεμιστοκλέους για την 4η δόση

Έκτακτη ενημέρωση θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της Πέμπτης  από την καθηγήτρια Μαρία Θεοδωρίδου και τον γενικό γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Μάριο Θεμιστοκλέους για την 4η δόση, στο υπουργείο Υγείας.

Την έκτακτη ενημέρωση  είχε προαναγγείλει η καθηγήτρια Παιδιατρικής και Λοιμωξιολογίας στο ΕΚΠΑ Ιωάννα Παυλοπούλου, και μέλος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, μιλώντας χθες Τετάρτη στο Healthstories.gr

Έκτακτη ενημέρωση για την 4η δόση

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας «Σήμερα, Πέμπτη 30 Ιουνίου και ώρα 18:00, θα πραγματοποιηθεί στο Υπουργείο Υγείας ενημέρωση των διαπιστευμένων συντακτών για το Εθνικό Σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης έναντι της νόσου COVID-19 από την Πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου και τον Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους».

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης, η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου, αναμένεται να εξηγήσει και να αναλύσει την τελευταία απόφαση της επιτροπής για την οποία έχουν διατυπωθεί προβληματισμοί από έγκριτους επιστήμονες, ακόμα και από την ίδια την αναπληρώτρια υπουργό Υγείας Μίνα Γκάγκα.

Ο λόγος για την απόφαση της Επιτροπής Εμβολιασμών να ανοίξει η πλατφόρμα των ραντεβού για την 4η δόση σε άτομα ηλικίας 30-59 ετών.

Ωστόσο, θα πρέπει να επισημανθεί ότι η Επιτροπή δεν προέτρεψε τα άτομα αυτής της ηλικίας ομάδας να εμβολιαστούν με την 4η δόση έναντι του κορωνοϊού, απλά διευκόλυνε όσους ήθελαν για προσωπικούς λόγους (π.χ. ταξίδι) να κάνουν τη 2η αναμνηστική δόση.

Η σύσταση της Επιτροπής παραμένει και έχει γίνει σαφής σε ότι αφορά τα άτομα ηλικίας άνω των 60 ετών και όσους έχουν χρόνια προβλήματα υγείας.

Πάντως, αυτό που προκάλεσε τα περισσότερα ερωτηματικά είναι γιατί η Επιτροπή αποφάσισε το άνοιγμα της πλατφόρμας για την 4η δόση σε άτομα ηλικίας 30-59 ετών, τη στιγμή που ούτε τα επιστημονικά δεδομένα υποστηρίζουν κάτι τέτοιο, κάτι που έχουν παραδεχθεί τόσο τα μέλη της Επιτροπής όσο και το υπουργείο Υγείας δια στόματος Θάνου Πλεύρη, αλλά ούτε τα εγκεκριμένα εμβόλια καλύπτουν τις υποπαραλλαγές της Όμικρον, οι οποίες έχουν προκαλέσει το νέο επιδημικό κύμα.

Διαβάστε επίσης

Καταγράφηκε η πρώτη αποδεδειγμένη περίπτωση μόλυνσης ανθρώπου από γάτα με COVID-19

Ταξιδεύοντας με ένα νήπιο – τα απαραίτητα σνακ και μια υγιεινή συνταγή για μάφιν

Προϊόντα αυτοφροντίδας: Ποια αγοράζουμε κατά κόρον εν μέσω επιδημίας και γιατί

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.