«Καμπανάκι» ΕΙΝΑΠ για αύξηση κρουσμάτων: Πάρτε μέτρα αυτοπροστασίας

Ανακοίνωση, με την οποία ζητά από τους πολίτες «να εντείνουν τα μέτρα αυτοπροστασίας» και από το υπουργείο Υγείας, «να λάβει μέτρα στελέχωσης των νοσοκομείων», εξέδωσε η ΕΙΝΑΠ.

Αναλυτικότερα, το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ σημειώνει: «παρατηρώντας την ανησυχητική αύξηση των κρουσμάτων COVID- 19 στην κοινότητα και τον αυξανόμενο αριθμό νοσηλειών, καλεί τους πολίτες να εντείνουν τα μέτρα αυτοπροστασίας (μάσκες και εμβολιασμός) και καλεί παράλληλα το υπουργείο Υγείας, έστω και την τελευταία στιγμή, να λάβει μέτρα στελέχωσης των νοσοκομείων».

Αυξημένη μεταδοτικότητα 

Στο μεταξύ, ο καθηγητής Πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου της Κρήτης, ερευνητής, Νίκος Τζανάκης, μιλώντας στο Healthstories,  εξηγεί τι ισχύει στην παρούσα φάση και τι να περιμένουμε το αμέσως προσεχές διάστημα. Σύμφωνα με εκείνον, επίκειται αύξηση των θανάτων, ιδιαίτερα μεταξύ ατόμων, τα οποία ανήκουν στις λεγόμενες ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.

«Από τέλος Μαΐου παρατηρείται αύξηση της τάξης του 30-40% στη μεταδοτικότητα, ανεβαίνοντας απάνω από τη μονάδα. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να περιμένουμε και αύξηση στο επιδημιολογικό φορτίο», επισημαίνει ο κ. Τζανάκης, ο οποίος, μαζί με τους συνεργάτες του, είχαν διαπιστώσει ότι αναμένεται έξαρση, ήδη από τις 29 Μαΐου, όπως μας είπε.

«Επαληθευτήκαμε ότι ήρθε το 6ο κύμα, τώρα μιλούν όλοι για αυτό. Η κοινωνία «βράζει», δεν υπάρχει κανείς που να μην έχει αυτή τη στιγμή άτομα στο περιβάλλον του, που να νοσούν».

Σημειώνεται πως, από τις 76 Περιφερειακές Ενότητες της χώρας μας, μόλις σε 4 δεν παρατηρείται αυξημένη μεταδοτικότητα. Αυτές είναι η Ευρυτανία, το Άγιο όρος, η Ικαρία και το Κιλκίς. Σε όλες τις άλλες ο δείκτης μεταδοτικότητας (Rt) είναι αυξημένος, πάνω από 1,22. Χειρότερη είναι η κατάσταση σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς.

Διαβάστε επίσης 

Οι γυναίκες είναι πολύ πιθανότερο να εμφανίσουν μακρά COVID-19

Καύσωνας – Οι νεότερες οδηγίες προστασίας του Υπουργείου Υγείας

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.