Σπανιότερο το μετά-COVID φλεγμονώδες σύνδρομο στα παιδιά

Σπανιότερο είναι πλέον το μετά-COVID φλεγμονώδες σύνδρομο στα παιδιά, όπως δείχνει επιστημονική μελέτη.

Μία δανική έρευνα, η οποία δημοσιεύτηκε στο αμερικανικό περιοδικό παιδιατρικής «JAMA Pediatrics», κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το Πολυστημικό Φλεγμονώδες Σύνδρομο στα Παιδιά λόγω λοίμωξης COVID-19 έχει γίνει, πλέον, πιο σπάνιο, παρ’ όλο που μετά την επικράτηση της παραλλαγής Όμικρον οι μολύνσεις στα παιδιά είναι συχνότερες.

Η μελέτη ανέλυσε στοιχεία της περιόδου 2021-2022 για 583.618 παιδιά και εφήβους έως 17 ετών, εκ των οποίων 267.086 είχαν εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Το μετά-COVID φλεγμονώδες σύνδρομο

Βρέθηκε μόνο ένα περιστατικό με μετά-COVID φλεγμονώδες σύνδρομο (που προκαλεί φλεγμονή σε καρδιά, πνεύμονες, νεφρούς και εγκέφαλο ακόμη και μετά από ήπια ή ασυμπτωματική λοίμωξη) στα εμβολιασμένα παιδιά και 11 περιστατικά του Συνδρόμου στα ανεμβολίαστα. Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τα ποσοστά του Συνδρόμου ήταν πολύ μεγαλύτερα όταν η Δέλτα ήταν η επικρατούσα παραλλαγή του κορονοϊού.

Το γεγονός, πάντως, σύμφωνα με τους ερευνητές, ότι είτε επί Δέλτα είτε επί Όμικρον ο κίνδυνος του Συνδρόμου είναι σημαντικά μικρότερος στα εμβολιασμένα παιδιά και εφήβους δείχνει πως το εμβόλιο βοηθά το ανοσοποιητικό σύστημά τους να μην υπεραντιδρά με φλεγμονή στη λοίμωξη Covid-19.

Διαβάστε επίσης

Εξαπλώνεται παγκοσμίως η νόσος Lyme από τα τσιμπούρια

Ο Χρήστος Λιονής στην πρώτη θέση στον παγκόσμιο κατάλογο των επιστημόνων Γενικής Ιατρικής

Χρειαζόμαστε διατροφή πλούσια σε θρεπτικά συστατικά με αντιφλεγμονώδη δράση;

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.