Ο Χρήστος Λιονής στην πρώτη θέση στον παγκόσμιο κατάλογο των επιστημόνων Γενικής Ιατρικής

Ο καθηγητής Χρήστος Λιονής κατέκτησε άλλη μία κορυφή. Η κατάταξη του Χρήστου Λιονή στην πρώτη θέση στον παγκόσμιο κατάλογο των επιστημόνων που ασχολούνται με τη γενική ιατρική αποτελεί μεγάλη τιμή για τη χώρα μας, το Πανεπιστήμιο της Κρήτης αλλά κυρίως για τον ίδιο που ακούραστα και με νεανικό πάθος συμβάλει στην ανάπτυξη της γενικής Ιατρικής και της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Ο Χρήστος Λιονής, κορυφαίος γιατρός γενικής ιατρικής

Ο Χρήστος Λιονής, μετά από πλήθος δημοσιευμένων μελετών και ερευνών και ένα σημαντικό επιστημονικό έργο, στο Πανεπιστήμιο της Κρήτης και στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου, αναγνωρίζεται ως ο κορυφαίος γιατρός γενικής ιατρικής σε παγκόσμιο επίπεδο για το 2022.

Ο ίδιος, αρκετά μετριοπαθής ως άνθρωπος, έκανε γνωστή αυτή την τιμητική διάκριση μέσα από το facebook, με ένα όμορφο κείμενο που δίνει βάση κυρίως στους νέους και την ομάδα του στο Πανεπιστήμιο.

«Όπως γνωρίζετε δεν επικοινωνώ συχνά μαζί σας, αναφέρει. Αφήνω τα μηνύματα που προβάλλουν τις επιτεύξεις, τη δημιουργία και τις προσωπικές χαρές στην νεότητα, αυτή που χρωματίζει αληθινά τη ζωή μας.
Σήμερα όμως είναι μία ξεχωριστή είδηση για μένα, μαζί της ολοκληρώνει τον απολογισμό μιας ζωής. Μία ζωή που ξεκίνησε από μια πανέμορφη πόλη, με μία μοναδική πνευματικότητα και από ένα κοινωνικό περιβάλλον που το φώτιζε μία εξαιρετική διαπολιτισμική ομάδα που μου δίδαξε ανθρωπιά και ενσυναίσθηση. Μέσα σε αυτή την πανέμορφη κοινότητα, που βίωνε έντονα τις ανισότητες της εποχής, στοίχισα τα όνειρα για την ιατρική, την έρευνα και το πανεπιστήμιο, όνειρα που έμοιαζαν απατηλά στο περιβάλλον της περιόδου εκείνης.

Σήμερα, στην αναγγελία της είδησης αυτή που κατατάσσει το δημοσιευμένο έργο με το όνομα μου στην πρώτη θέση στον παγκόσμιο κατάλογο των επιστημόνων/ερευνητών των σχετικών με την γενική ιατρική (general practice), σκέφτομαι όλους εκείνους που χωρίς αυτούς δεν θα μπορούσα να καταφέρω αυτό το σημαντικό για το Πανεπιστήμιο Κρήτης και την Ελλάδα επίτευγμα: τους γονείς μου, την σύζυγο και συντρόφισσα της ζωής μου, την αδελφή μου και όλη την οικογένειά μου, τους δασκάλους, συναδέλφους, συνεργάτες μου, μεγαλύτερους και μικρότερους, παλιούς και νέους, όλοι συνέβαλαν σε αυτό που μπορείτε να διαβάσετε στο σύνδεσμο adscientificindex.com όλοι με ενέπνευσαν και με δίδαξαν.
Θα ήθελα τη χαρά αυτή να την αφιερώσω σε όλους αυτούς αλλά και στους νέους που περιμένουν αποτελέσματα των εξετάσεων τους, καθώς και σε αυτούς που θα ταξιδέψουν σε άλλες χώρες για να τους μεταφέρω ότι τίποτε δεν είναι αδύνατο. Χρειάζεται όμως όραμα, πίστη και προσπάθεια.

Ο Χρήστος Λιονής, στην πρώτη θέση στον παγκόσμιο κατάλογο των επιστημόνων Γενικής Ιατρικής

Ποιος είναι ο Χρήστος Λιονής

Ο Χρήστος Λιονής είναι Καθηγητής Γενικής Ιατρικής και Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης και διατηρεί τη θέση του Διευθυντού της Κλινικής Κοινωνικής και Οικογενειακής Ιατρικής στην Ιατρική Σχολή και στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου.

Το 2018 ορίστηκε επίσης Επισκέπτης Καθηγητής Γενικής Ιατρικής στη Σχολή Υγείας και Ιατρικής του Πανεπιστημίου Linkoping Σουηδίας.

Στο εξωτερικό διετέλεσε μέλος του Δ.Σ. της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Γενικής Ιατρικής και Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Δικτύου Έρευνας στη Γενική Ιατρική. Ερευνητικές του προτάσεις έχουν χρηματοδοτηθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση και έχει δημοσιεύσει περί τα 384 άρθρα σε ξενόγλωσσα περιοδικά που παρουσιάζονται στο PubMed.

Ο κ. Λιονής έχει αναγνωρισθεί ως fellow από το Βασιλικό Κολλέγιο των Γενικών Ιατρών της Μεγάλης Βρετανίας (2009), την Ευρωπαϊκή Εταιρία Καρδιολογίας (2017) και την Παγκόσμια Εταιρεία Γενικής/Οικογενειακής Ιατρικής (2016).

Ο κ. Λιονής ορίστηκε μετά από επιλογή (2019) μέλος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής εμπειρογνωμόνων για την επένδυση στην υγεία (European Commission Expert Panel on Effective Ways of Investing in Health).

Διαβάστε επίσης

Συνθήκες καύσωνα στον ανθρώπινο εγκέφαλο – ιδίως των γυναικών

Αναμένεται νέο κύμα COVID-19, αύξηση κρουσμάτων, ψηλά ο δείκτης θνητότητας

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.