Πλεύρης: Τέλος η μάσκα σε αεροπλάνα, ΚΤΕΛ και εμπορικά καταστήματα

Τις αλλαγές στη χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, από την 1η Ιουνίου ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Οι μάσκες δεν θα είναι υποχρεωτικές σε Μέσα Μαζικής Μεταφοράς με αριθμημένες θέσεις (αεροπλάνα, τρένα και λεωφορεία ΚΤΕΛ), καθώς και στα εμπορικά καταστήματα.
Παραμένουν ωστόσο υποχρεωτικές, στις δομές Υγείας (Νοσοκομεία, Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων) και στις αστικές συγκοινωνίες, έως 15 Σεπτεμβρίου.

Ο κος Πλεύρης, ανακοίνωσέ παράλληλα, πως  επόμενη εβδομάδα, στη σχετική συνεδρίαση, η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων, θα εξετάσει το τι θα γίνει σε σχολεία και πλοία. Εκτός από τους καταναλωτές, η μάσκα καταργείται και για τους εργαζόμενους στους χώρους τους οποίους αναφέρθηκαν.

Πλεύρης : Παραμένει η σύσταση, όπου υπάρχει συγχρωτισμός 

Η χρήση της μάσκας παραμένει ως σύσταση όπου χρησιμοποιείται σήμερα. Η αναστολή, όπως είπε ο υπουργός Υγείας, σημαίνει ότι δεν θα επιβάλλεται το σχετικό διοικητικό πρόστιμο.

Σημειώνεται πως, η καλή επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα, κυρίως η αποκλιμάκωση των σκληρών δεικτών, οδήγησε την Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, στην αναστολή χρήσης της μάσκας από τον Ιούνιο, στους περισσότερους εσωτερικούς χώρους.

Διαβάστε επίσης 

Πλεύρης: Τα σχέδια για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς

Κορονοϊός: 6.252 νέα κρούσματα, 685 επαναλοιμώξεις, 21 θάνατοι και 167 διασωληνωμένοι

Εισήγηση Επιτροπής: Πού καταργούνται και πού θα μείνουν οι μάσκες

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.