Πλεύρης: Τα σχέδια για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς

Τα σχέδια της κυβέρνησης για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς, τα οποία προς το παρόν είναι σε επίπεδο σκέψεων και σεναρίων, ανάλογα με την πορεία της επιδημίας, ανέπτυξε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης το πρωί της Τετάρτης.

Η απόφαση για τους ανεμβολάιστους υγειονομικούς

«Οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί ακολουθούν την πορεία της πανδημίας, το έχουμε πει αυτό. Πολλές φορές έχω εκφράσει και προσωπική θέση ότι κατ΄ ελάχιστον για τους γιατρούς και τους νοσηλευτές δεν θα έπρεπε να ακολουθούν μόνο την πανδημία, θα έπρεπε να ακολουθούν ότι είτε υπάρχει είτε δεν υπάρχει πανδημία. Θα πρέπει να υπάρχει υποχρέωση εμβολιασμού ανθρώπων που πρέπει να υπηρετούν την επιστήμη και να παρέχουν υπηρεσίες υγείας στους συμπολίτες μας», είπε μιλώντας στην ΕΡΤ.

«Αυτό το οποίο έχουμε αποφασίσει είναι ότι ακολουθείται η πορεία της πανδημίας, συνέχισε. Σε μια πρώτη φάση, λοιπόν, για το σύνολο του προσωπικού που έχει μπει με Covid συμβάσεις, έχει δοθεί παράταση των συμβάσεων αυτών μέχρι 31/12 και αντίστοιχα τίθενται σε αναστολή και οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί μέχρι τότε, αυτή είναι η θέση της Κυβέρνησης».

Τα σχέδια για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς

Ωστόσο, ο κ. Θ. Πλεύρης πρόσθεσε: «Αλλά από εκεί και πέρα παρακολουθώντας την πανδημία και αν και εφόσον δεν υπάρχουν συνθήκες να χρειάζεται ένα τέτοιο μέτρο, μπορεί να εξεταστεί. Όμως επειδή εμένα δεν μου αρέσει να τρέφω ελπίδες, η βασική θέση της Κυβέρνησης είναι ότι είναι πολύ νωρίς να μιλάμε ότι η πανδημία μπαίνει σε φάση ότι δεν είναι πλέον πανδημία και συνεπώς θα παραμένουν σε αναστολή όσο ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας μας λέει αυτά τα δεδομένα».

Ίσως, να υπάρξουν μεγάλες αλλαγές μέσα στο καλοκαίρι και να μπορούν να μας οδηγήσουν σε άλλες αποφάσεις αλλά αυτό είναι ένα εναλλακτικό σενάριο που θα ακολουθείται με την πορεία της πανδημίας, είπε.

«Το βασικό σενάριο και όταν συζητάμε για προετοιμασία εμβολιασμού το Σεπτέμβριο, όταν συζητάμε για ενίσχυση του συστήματος γιατί μπορεί να δεχθεί πίεση αν όχι όπως του τελευταίου χειμώνα αλλά αντίστοιχα άλλων χειμώνων που ήταν σε έξαρση κοινές γρίπες, όταν τα μοντέλα μας δουλεύουν προς αυτή την κατεύθυνση θα πρέπει να καταλάβουν και οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί ότι αυτοί θέτουν τον εαυτό τους εκτός συστήματος υγείας.

Και αν θέλουν εν μέσω πανδημίας να συμβάλλουν θα πρέπει να προστατευτούν και οι ίδιοι και οι συμπολίτες μας.

Συνεπώς χωρίς να μπορούμε να αποκλείουμε κάτι με βάση την πορεία της πανδημίας παραμένει το βασικό σχέδιο της Κυβέρνησης αυτό που είχε πει ότι όσο θα υπάρχει πανδημία θα είναι και σε αναστολή», κατέληξε ο υπουργός Υγείας.

Διαβάστε επίσης

Το μυστικό για μέγιστη απορρόφηση της βιταμίνης Κ – Σε 9 τροφές θα την βρείτε

Η ρύπανση σκοτώνει πολύ περισσότερους από τον κορωνοϊό, κάθε χρόνο

Agata Jakoncic: Υπάρχει εκτεταμένη ανησυχία για την επίτευξη των στόχων απομείωσης του clawback μέσω του RRF

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.