Για να είμαστε προετοιμασμένοι το φθινόπωρο, πρέπει να είμαστε εμβολιασμένοι, λέει ο Θ. Πλεύρης

Σύσταση εμβολιασμού στους άνω των 60 ετών με την 4η δόση, έκανε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, αφού για να είμαστε προετοιμασμένοι το φθινόπωρο, πρέπει να είμαστε εμβολιασμένοι.

Μιλώντας στην τηλεόραση του Σκάϊ, ο υπουργός Υγείας αναφορικά με τον εμβολιασμό στους άνω των 60 ετών, κάλεσε όσους είναι άνω των 60 ετών να εμβολιαστούν.

Εμβολιασμένοι το φθινόπωρο

«Όσοι είναι άνω των 60 – που ήδη έχουμε ανοίξει την πλατφόρμα, πάντοτε ως σύσταση – να πάνε να εμβολιαστούν»,είπε.

«Δεν υπάρχει κανένας λόγος ακόμα και τώρα που δεν πιέζεται το Εθνικό μας Σύστημα Υγείας ένας άνθρωπος που βρίσκεται σε μια ευάλωτη κατάσταση να ρισκάρει τη νόσηση από τον κορονοϊό. Θα είμαστε προετοιμασμένοι και εμβολιασμένοι, όπως μας υποδείξουν οι ειδικοί και πανέτοιμοι για εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού το φθινόπωρο», είπε χαρακτηριστικά, ο κ.Πλεύρης.

Συνεδρίαση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων για τη μάσκα

Σχετικά με την υποχρεωτική χρήση μάσκας δήλωσε ότι «έχουμε πει στις εξαγγελίες μας ότι η βασική ημερομηνία εξέτασης για την κατάργηση της μάσκας είναι η 1η Ιουνίου. Φαίνεται ότι θα φτάσει στην υλοποίηση του, ωστόσο μπορεί να διατηρηθεί σε κάποιους χώρους πράγμα το οποίο θα αποφασίσει αύριο (σ.σ. Τετάρτη 18/5/22) η επιτροπή των ειδικών.Το πλεονέκτημα, όπως είπε, στη χώρα μας είναι ότι τους θερινούς μήνες, οι κλειστοί χώροι, είναι πολύ περιορισμένοι. Στο πλαίσιο αυτό εξετάζεται η μάσκα να διατηρηθεί στα μέσα μαζικής μεταφοράς, στα νοσοκομεία, σε χώρους φροντίδας και στα σούπερ μάρκετ. Η μάσκα είναι ένα ήπιο μέτρο, η επιθυμία μας είναι να πάμε σε λιγότερους χώρους, όπου θα υπάρχει η μάσκα.

Ερωτηθείς για τη χρήση μάσκας σε αεροπλάνο και αεροδρόμια τόνισε μεταξύ άλλων πώς «ακολουθούμε κοινές πολιτικές με άλλες χώρες της Ευρώπης δεν κινούμαστε μόνοι μας. Ωστόσο, εξήγησε ότι ως προς την εξειδίκευση εναπόκειται στο κράτος-μέλος σημειώνοντας ότι επειδή η μάσκα είναι ένας ήπιος περιορισμός, «πρέπει όλα τα ευρωπαϊκά κράτη να προσπαθήσουμε να έχουμε μια κοινή γραμμή».

Θα παραμένει η σύσταση αλλά οι χώροι ως χώροι θα αποφασιστούν αύριο από την Επιτροπή Εμπειρογνομώνων, σημείωσε ο υπουργός Υγείας.

Διαβάστε επίσης

Πλεύρης για Novartis: Τις επόμενες ημέρες θα κατατεθεί η αγωγή

Ενδοβρογχικό υπερηχογράφημα: Η πλέον αξιόπιστη τεχνική για διάγνωση καρκίνου του πνεύμονα

Αυξητική στήθους: Πότε και πώς μπορώ να ξεκινήσω τη γυμναστική;

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.