Πλεύρης για Novartis: Τις επόμενες ημέρες θα κατατεθεί η αγωγή

Η αγωγή του ελληνικού δημοσίου έναντι της Novartis είναι έτοιμη και θα κατατεθεί αυτές τις ημέρες, δήλωσε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης μιλώντας το πρωί στην τηλεόραση του Σκάϊ.

Αγωγή έναντι της Novartis

«Αυτή τη στιγμή το Νομικό Συμβούλιο του κράτους έχει αποφασίσει τρεις ενέργειες οι οποίες υλοποιούνται, εξήγησε.

Η πρώτη ενέργεια είναι να κατατεθεί αγωγή για την προσβολή του Ελληνικού Δημοσίου, με επιφύλαξη του Ελληνικού Δημοσίου να ζητήσει αποζημίωση και για τη ζημιά που θα έχει πάθει. Αυτή η αγωγή είναι έτοιμη κι ήδη έχω δώσει εντολή να κατατεθεί, τις επόμενες μέρες κατατίθεται.

Αυτή η αγωγή αφορά αποκλειστικά και μόνο τα στοιχεία τα οποία υπάρχουν από την αμερικανική δικαιοσύνη και όπως πήρε αποζημίωση το αμερικανικό δημόσιο να λάβει και το ελληνικό.

Θα διατηρήσουμε την επιφύλαξη για αγωγή αν υπάρξει ζημία επιπλέον και αποδειχτεί από τις υποθέσεις που βρίσκονται στα δικαστήρια.

Κι έχει συσταθεί και μια Επιτροπή Διαπραγμάτευσης, γιατί σύμφωνα με το ελληνικό δίκαιο όταν κατατεθεί μια αγωγή υποχρεωτικά πρέπει να γίνει μία διαπραγμάτευση».

Και ο υπουργός Υγείας κατέληξε: «Άρα πλέον έφτασε η ώρα που η Novartis, το λέω ευθέως, θα λογοδοτήσει για το πραγματικό σκάνδαλο, που το σκάνδαλο είναι αυτή τη στιγμή η κατεύθυνση συνταγογράφηση και όχι για τη σκευωρία που πολλοί επένδυσαν αφήνοντας τη Novartis στο απυρόβλητο».

Διαβάστε επίσης

Ενδοβρογχικό υπερηχογράφημα: Η πλέον αξιόπιστη τεχνική για διάγνωση καρκίνου του πνεύμονα

Η υπογονιμότητα στους άνδρες δεν χτυπά μόνο την αναπαραγωγική ικανότητα, αλλά και το στήθος τους

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.