Επιστροφή στην κανονικότητα και για το ΕΣΥ

Επιστροφή στην κανονικότητα από χθες στη χώρα μας, καθώς αίρεται η υποχρεωτικότητα κάποιων μέτρων που ισχύουν για τον κορονοϊό. Με νέα πρωτόκολλα και η επιστροφή στα σχολεία.

Τα μέτρα κατά της πανδημίας αποτελούν παρελθόν και η νέα κανονικότητα είναι γεγονός. Έτσι, μέχρι τις 31 Αυγούστου, δεν θα υπάρχουν οι περιορισμοί.

Ωστόσο, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, διευκρινίζει ό,τι δεν καταργούνται τα μέτρα προστασίας, καταργείται η υποχρεωτική τους τήρηση και οδηγούμαστε σε ένα πλαίσιο συνύπαρξης με τον κορωνοϊό, ο οποίος συνεχίζει να κυκλοφορεί ανάμεσά μας και συνεπώς ο καθένας από εμάς θα πρέπει να μάθει να συνυπάρχει μαζί του, καθώς επιστρέφει σε σημαντικό βαθμό στις συνήθειές του.

Επιστροφή στην κανονικότητα και για το ΕΣΥ

Από την ερχόμενη εβδομάδα, τα νοσοκομεία που λειτουργούν αποκλειστικά για ασθενείς με COVID, να επανενταχθούν σταδιακά στην κανονικότητα, δηλαδή στο σύστημα εφημέρευσης. Σε πρώτη φάση, στο σύστημα επιστρέφουν τα δύο νοσοκομεία της Αττικής που παραμένουν σχεδόν αποκλειστικά ως νοσοκομεία COVID.

Από την Τετάρτη 4 Μαϊου «ενεργοποιούνται» οι εφημερίες στο νοσοκομείο «Σωτηρία». Αντίστοιχα την Παρασκευή 6 Μαϊου στην κανονικότητα θα επιστρέψει το Ογκολογικό νοσοκομείο «Αγιοι Ανάργυροι». Πλέον τα νοσοκομεία θα εξυπηρετούν και ασθενείς non COVID. Ήδη στο σύστημα εφημεριών έχουν επιστρέψει τα νοσοκομεία «Ευαγγελισμός», «Σισμανόγλειο» και «Αμαλία Φλέμινγκ».

Επιδημιολογικά στοιχεία

Σύμφωνα με την τελευταία έκθεση προόδου του Παρατηρητηρίου για την COVID- 19,  καταγράφεται μείωση του κυλιόμενου μέσου όρου των ημερήσιων τεστ, του δείκτη θετικότητας και του δείκτη Rt. Επιπλέον, καταγράφεται μείωση του κυλιόμενου μέσου όρου των ημερήσιων κρουσμάτων και θανάτων και του αριθμού των διασωληνωμένων, σε σύγκριση με την προηγούμενη έκθεση.

Η πληρότητα σε κλίνες ΜΕΘ/ΜΑΦ για κρούσματα COVID-19 στην επικράτεια είναι στο 79%. Στην Αττική και στη Θεσσαλονίκη ειδικότερα, η πληρότητα κλινών ΜΕΘ/ΜΑΦ για κρούσματα COVID-19 ανέρχεται σε 86% και 81% αντίστοιχα.

Πρέπει οπωσδήποτε να εξυπηρετηθούν οι non-COVID ασθενείς», τόνισε η γιατρός και πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη, καθώς μέχρι τώρα ολόκληρα τμήματα είχαν μετατραπεί σε κλινικές COVID, λόγω των πολλών κρουσμάτων που χρειάζονταν εισαγωγή.

Η κα Παγώνη, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ανέφερε ότι τώρα άρχισαν σιγά σιγά να απελευθερώνονται τμήματα και κλινικές στα νοσοκομεία.

Σχετικά με την άρση των μέτρων από την 1η Μαΐου, είπε ότι αν το σύστημα πιεστεί θα ξεκινήσουν πάλι τα μέτρα το Σεπτέμβρη. «Κανείς δεν αποκλείει το ενδεχόμενο νέων μεταλλάξεων», επεσήμανε.

Διαβάστε επίσης 

Η καθηγήτρια Παγώνα Λάγιου στη λίστα με τους πιο επιδραστικούς επιστήμονες παγκοσμίως

ΥΠΑ: Άρση περιορισμών COVID-19 για πτήσεις εσωτερικού και εξωτερικού – Ποια είναι η μόνη υποχρέωση

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.