Γκάγκα: Παραμένουν οι μάσκες στους εσωτερικούς χώρους

Τα κρούσματα πέφτουν σημαντικά, που σημαίνει ότι η πανδημία έχει μπει σε δρόμο αποδρομής, σημείωσε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, κατά την έκτακτη ενημέρωση για την πορεία του κορονοϊού στη χώρα.

Όπως είπε, «ξεκινάμε μια κανονικότητα ακολουθώντας και τις άλλες χώρες που σταματούν τα μέτρα. Εξακολοθούμε να φοράμε μάσκες. Η Επιτροπή συστήνει μάσκες. Τα επιδημιολογικά δεδομένα θα μας δείξουν πότε και πού μπορούμε να τις βγάλουμε. Μειώνονται τα rapid για εργαζόμενους και σταματούν για τους φοιτητές. Σταματούν τα self test για τα παιδιά στα σχολεία. Τα κρούσματα στα παιδιά πέφτουν πάρα πολύ».

Αυτό το τετραήμερο του Πάσχα μας βοήθησαν οι νοσοκομειακοί φαρμακοποιοί δίνοντας αντιικές θεραπείες γιατί δεν δούλευαν τα courier, τόνισε η κα Γκάγκα.

Είμαστε έτοιμοι για ενδεχόμενα περιστατικά ηπατίτιδας 

Αναφορικά με τα περιστατικά οξείας ηπατίτιδας που απασχολεί τους γονείς, η κα Γκάγκα π καθησύχασε τους γονείς λέγοντας «Κάποιες ηπατίτιδες πηγαίνουν σε ηπατική ανεπάρκεια. Στην Ελλάδα αυτό συμβαίνει μια φορά στα έξι χρόνια. Υπάρχει η διαδικασία, τελευταία φορά που χρειάστηκε στην Ελλάδα ήταν πριν περίπου ένα χρόνο. Δεν είναι κάτι που το βλέπουμε, είναι πολύ σπάνιο. Μην έχετε ιδιαίτερο άγχος, τα περισσότερα αυτοιώνται».

«Με τον εμβολιασμό βλέπουμε λιγότερα περιστατικά, όμως τα νοσοκομεία και οι κλινικές βλέπουν περιπτώσεις. Πρέπει να προσέχουμε αλλά να μην έχουμε ιδιαίτερη ανησυχία. Υπάρχουν οδηγίες σε όλους τους παιδίατρους. Αν χρειαστεί είμαστε απόλυτα έτοιμοι για ό,τι προκύψει, σημείωσε.

Τα κρούσματα που έχουν παρατηρηθεί σε όλο τον κόσμο δεν έχει παρατηρηθεί μολυσματικό κομμάτι. Αν τα παιδιά έχουν συμπτώματα από το γαστρολογικό, μιλάμε με τους γιατρούς. Να μην ανησυχείτε, υπάρχει πλήρες πρόγραμμα το πιθανότερο όμως είναι να μην χρειαστεί κάτι».

Ύφεση της πανδημίας 

Από την πλευρά του, ο επίκουρος καθηγητής επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Γκίκας Μαγιορκίνης, παρουσιάζοντας τα επιδημιολογικά στοιχεία , σημείωσε ότι, « Σε ύφεση οι διαγνώσεις παγκόσμια με 11% λιγότερο την τελευταία εβδομάδα. Οι ασθενείς που καταλήγουν μειώθηκαν κατά 3%. Η επιδημία στην Ευρώπη είναι σε ύφεση. Στην Ελλάδα είχαμε 19% μείώση των διαγνώσεων, πάνω από 30% μείωση στους θανάτους. Συνολικά βλέπουμε αποκλιμάκωση και στην Ελλάδα συμβατή με την ύφεση της πανδημίας.

Διαβάστε επίσης 

Τέλος τα πιστοποιητικά εμβολιασμού και νόσησης και για τουρίστες από 1η Μαΐου

Πλεύρης: Πιθανόν να διατηρηθεί η μάσκα στους εσωτερικούς χώρους

Αλλαγές στο ν.σ. για τον προσωπικό γιατρό – Δέσμευση Πλεύρη για αύξηση ιατρικών αμοιβών

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.